Beolvasták a Kossuth Rádióban, hogy hazudtak Dobrev Kláráról

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője, képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tart "A DK leadja az ajánlásait a Nemzeti Választási Irodának" címmel a Nemzeti Választási Iroda előtt 2019. április 18-án.
Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője, képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tart "A DK leadja az ajánlásait a Nemzeti Választási Irodának" címmel a Nemzeti Választási Iroda előtt 2019. április 18-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„2021. október 26. napján a Kossuth Rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006 őszi zavargások vonatkozásában”

– hangzott el a Kossuth Rádió november 10-i, Jó napot, Magyarország! című műsorában.

A helyreigazítás előzménye, hogy az idén már csaknem 120 milliárd adóforintból működő propaganda-közmédiához tartozó rádióban tényként állították az Elkxrtuk című film kapcsán, hogy Gyurcsány Ferenc felesége döntött a 2006-os események során szemkilövetésről és emberek megveretéséről.

A DK korábban jelezte, hogy perre megy a kijelentés miatt. A Magyar Újságírók Szövetsége is elmarasztalóan nyilatkozott az ügyben, mint mondták, a közmédia súlyosan megsértette a médiatörvényt, amikor tényként közölte egy fikciós film – alkotói fantázia által kreált – hamis vádját egy valós személlyel szemben.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek