Shoprenter: a webáruházak 43 százalékának nőtt a forgalma a járvány alatt

A felmérés szerint a webáruházak 43 százaléka rendelkezik offline üzlethelyiséggel.

Shoprenter: a webáruházak 43 százalékának nőtt a forgalma a járvány alatt
Fotó: Pixabay/justynafaliszek

A Magyarországon üzemelő webáruházak 43 százalékának nőtt, és csak 12 százalékának csökkent a forgalma a koronavírus-járvány kirobbanása óta – közölte a Shoprenter szerdán a több, mint hétszáz hazai webáruház tulajdonos válasza alapján készült 2021. évi 14. Nagy webáruház felmérésük alapján.

A felmérésben résztvevők 43 százalékának nőtt, 20 százalékának nem változott a forgalma a járvány alatt, a válaszadók 24 százalékának pedig akkor még nem üzemelt a webáruháza. Csak a megkérdezettek 12 százalékának csökkent kis mértékben vagy jelentősen a bevétele.

Kulcsár István Róbert, a Shoprenter cég egyik alapítója a közleményében azt is kiemelte, hogy a 707 webáruház 43 százaléka rendelkezik offline üzlethelyiséggel, és hangsúlyozta: az online és az offline kereskedelem között erős kölcsönhatás van, ami a többcsatornás értékesítésre nyújt lehetőséget.

A kutatást végző Shoprenter jelenleg 60 munkavállalót foglalkoztat és hatezer áruházat bérelnek tőlük. 2020-ban ezeken a webshopokon összesen 6,5 millió rendelés volt 158 milliárd forintos értékben. A cég indulása óta a Shoprenteres webáruházakban összesen már 500 milliárd forintnyi rendelés történt.

Kapcsolódó hírek