31 millióból tartott a Fidesz frakcióülést Esztergomban, Hernádi Zsolt luxushoteljében

Kihelyezett frakcióülést tartott a Fidesz szeptember 15-17. között Esztergomban, melyre mintegy 31,4 millió forintot locsolt el a párt a parlament.hu-ra felkerült szerződések szerint – vette észre az Mfor.hu.

A Fidesz „szolgáltatási szerződés” keretében 25 334 298 forintot fizetett a Solva Property Kft.-nek, 6 066 408 forintot pedig a Solva Hotel Kft.-nek. A lap rámutat,

mindkét cég a Solva Magántőkealap tulajdonában van, ami a Gran Private Equity Zrt. által kezelt magántőkealap, közelebbről pedig Hernádi Zsolt MOL-vezér többségi érdekeltsége.

A két cégtől egyáltalán nem függetlenül két luxushotelje is van Hernádi Zsoltnak Esztergomban: a Grand Hotel Esztergom és a Portobello Hotel egymás szomszédságában áll, utóbbit a Solva Hotel Kft. üzemelteti, előbbit az önkormányzati Gran Spa & Sport Kft.

Az Mfor.hu megjegyzi, a Grand Hotel Esztergom azért különleges, mert minden bizonnyal az első olyan luxusszálloda az országban, amelynek építési költségeit vissza nem térítendő közpénz-milliárdokból fedezték: 2,8 milliárddal segítette a beruházást a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-pályázata.

A „puritán” Fidesz szeptemberi frakcióülése egyébként a második legdrágább frakcióülés volt a kormánypárt részéről.

Kapcsolódó hírek