Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Örök nyugalomra helyezték Mádl Dalmát

A temetésen részt vett Orbán Viktor, Áder János és Kövér László is.

RövidenRöviden
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Mádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök feleségének temetésén a Fiumei úti sírkertben, a Nemzeti Emlékhelyen 2021. november 9-én.
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Mádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök feleségének temetésén a Fiumei úti sírkertben, a Nemzeti Emlékhelyen 2021. november 9-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Eltemették Mádl Dalmát, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök feleségét, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövetét kedden Budapesten, a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhely 28-as parcellájában.

Mádl Dalma életének 89. évében, október 22-én hunyt el.

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete búcsúbeszédében azt mondta, a megrendülés és bizonyosság együtt van jelen most, amikor Mádl Dalmát utolsó útjára kísérik. Megrendülés, mert elvesztettek valakit, akit nagyon szerettek, valakit, aki példakép és bizonyosság, mert, ha valaki, ő biztosan „a szentek seregében ünnepel már”.

A római katolikus szertartást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezette.

A temetésen felolvasták a család búcsúgondolatait is, amelyekkel köszönetet mondtak az édesanyának, nagymamának, dédnagymamának azért is, hogy megmutatta az emberi szilárdság és kitartás értékeit.

A gyászolók egy-egy fehér rózsával búcsúztak Mádl Dalmától, akit a férje melletti sírba helyeztek örök nyugalomra.

A temetésen részt vett Orbán Viktor, Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Varga Judit igazságügyi miniszter, Boross Péter volt miniszterelnök és Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Közleményt adott ki az ügyészség Magyar Péter hangfelvételével kapcsolatban