Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Marine Le Pen támogatja Orbán Viktort „a brüsszeli fenyegetésekkel és zsarolásokkal szemben”

Levélben biztosította politikai támogatásáról a magyar miniszterelnököt.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) érkezik 2021. október 8-án a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) érkezik 2021. október 8-án a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Levélben biztosította politikai támogatásáról Orbán Viktor miniszterelnököt Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés köztársasági elnökjelöltje; levelében kiállt egy olyan Európa mellett, amely nem a tagállamok ellenében épül, hanem szabad együttműködésen keresztül megerősíti azokat.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint Marine Le Pen azt írta Orbán Viktornak: budapesti látogatása során felismerte, hogy Magyarország soha nem kötött kompromisszumot, és soha nem adta fel ősi identitásának védelmét. A magyarság lélekerejét is mutatja, hogy sosem mondott le szabadságáról és függetlenségéről – fogalmazott.

A francia elnökjelölt megköszönte a

„tartalmas és építő eszmecseréket Európa jövőjéről, az Európát alkotó nemzetek és népek helyéről és kiemelt szerepéről”.

A szélsőjobboldali politikus megerősítette: teljes mértékben támogatja Orbán Viktor ellenállását a fenyegetésekkel, felszólításokkal és az Európai Unió által Magyarország ellen gyakorolt zsarolásokkal szemben.

„Minden eddiginél jobban meg vagyok győződve arról, hogy a patrióta és szuverenista erőknek egyesülniük kell a harcban; helyre kell állítani és garantálni az államok szuverenitását az európai szervezet működésében”

– fogalmazott Le Pen.