A Facebookról értesült Straub Dezső, hogy kirúgták a Vidám Színpadtól, aminek elvileg örökös tagja

Straub Dezső Jászai Mari-díjas magyar színész, konferanszié.
Straub Dezső Jászai Mari-díjas magyar színész, konferanszié. Fotó: Facebook/Straub Dezső

Hét év után leváltották a Vidám Színpad éléről Straub Dezsőt, bár a színésszel ezt nem közölték, csak utólag, egy Facebook-bejegyzésből tudta meg.

A Blikk azt írja, a színpad körül Böröndi Tamás halála óta számos botrány kirobbant már. Korábban az elhunyt színházigazgató felesége, Götz Anna azzal került be a hírekbe, hogy a művész lányait nem engedi be édesapjuk lakásába.

„Megújul a Vidám Színpad! Készülünk az Eurocenter tavaszi nyitására. November 13-án előbemutató az Óbudai Kulturális Központban” – így kezdődik a Vidám Színpad posztja, majd az olvasható benne, hogy „a megújuló Vidám Színpad művészeti vezetője Tasnádi Csaba Jászai Mari-díjas rendező, a VIDOR Fesztivál ötletgazdája és létrehozója” lesz.

Megújul a Vidám Színpad!Készülünk az Eurocenter tavaszi nyitására.November 13-án előbemutató az Óbudai Kulturális…

Posted by Vidám Színpad on Monday, November 1, 2021

Straub Dezső, akit Böröndi Tamás korábban a Vidám Színpad Örökös Tagja címmel tüntetett ki szintén a Facebookon reagált, azt írta:

„Látom, hogy megkérdezésem és a részemre címzett felmondás nélkül a Vidám Színpad új művészeti igazgatót nevezett ki! Véleményem szerint ebből a tisztségből kettő egy színházban sok lenne! Tisztelettel kérem tehát a Vidám Színpad pillanatnyi vezetőit, hogy közönségünket tájékoztassák arról a tényről, hogy (…) felmondás nélkül Straub Dezső helyett új művészeti vezetőt nevezett ki!”

www.facebook.com/szinhaz.vidamszinpadKorrekció!Alulírott Straub Dezső 2014 óta viselem a Vidám Színpad művészeti…

Posted by Straub Dezső on Saturday, November 6, 2021

Kapcsolódó hírek