Orbán Viktor Boszniába vitte Szijjártót

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Milorad Dodik, a Bosznia-Hercegovina háromtagú elnökségének szerb tagja (b2) tárgyalást folytat munkaebéden Banja Lukában 2021. november 6-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Milorad Dodik, a Bosznia-Hercegovina háromtagú elnökségének szerb tagja (b2) tárgyalást folytat munkaebéden Banja Lukában 2021. november 6-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Boszniai Szerb Köztársaságba, Banja Lukába érkezett, ahol munkaebéden tárgyalt Bosznia-Hercegovina háromtagú elnökségének szerb tagjával, Milorad Dodikkal – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor júniusban Budapesten a Karmelita kolostorban fogadta Milorad Dodikot, ezt a munkalátogatást viszonozza most Banja Lukában. A szombati megbeszéléseken részt vesz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

A hvg.hu szúrta ki a bosznai közmédia adásában, hogy Dodik „fontos és nagy államférfiként” emlegette Orbánt. Azt mondta, a találkozón politikai és gazdasági kérdések egyaránt szóba kerülnek. Példaként említetett egy autópálya-alagutat, amellyel kapcsolatban „megpróbál megegyezni” Orbánnal, hogy az megépülhessen a Trebisnyai víztározótól vagy a horvát, vagy a montenegrói tengerpartig.

Kapcsolódó hírek