Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Magyarországon titok, Romániában közzétették, hogy hány beoltott halt meg a koronavírus miatt

Lélegeztetett beteget látnak el védőfelszerelést viselő orvosok a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 1-jén.
Lélegeztetett beteget látnak el védőfelszerelést viselő orvosok a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Olyan adatokat osztottak meg a nyilvánossággal Romániában, amelyek Magyarországon egyelőre hétpecsétes titoknak számítanak.

A foter.hu tette közzé

A romániai Országos Közegészségügyi Intézet felmérése azt vizsgálta, hogy hányan fertőződtek meg és hunytak el koronavírusban azok közül, akik mindkét, vagy már a harmadik oltást is megkapták.

Az összesítés szerint azok közül, akik mindkét oltást felvették, 2 százalékuk (140 470 fő) lett fertőzött és közülük 1264-en haltak meg, ami az összlétszám 0,02 százaléka. A harmadik oltás után 4559-en fertőződtek meg és 21-en hunytak el, ami ennek a kategóriának a 0,5 százaléka.

Megjegyzik, senki nem hunyt el kizárólag az oltások miatt.

Magyarországon a negyedik hullám erős felfutó szakaszban van, pénteken 83 áldozatot és közel 7 ezer új fertőzöttet jelentett az állami statisztika, azt azonban nálunk továbbra sem kötik a lakosság orrára, hogy az elhunytak, új fertőzöttek milyen aránya oltatlan.

Kapcsolódó friss hírek

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag