Magyarországon titok, Romániában közzétették, hogy hány beoltott halt meg a koronavírus miatt

Lélegeztetett beteget látnak el védőfelszerelést viselő orvosok a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 1-jén.
Lélegeztetett beteget látnak el védőfelszerelést viselő orvosok a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Olyan adatokat osztottak meg a nyilvánossággal Romániában, amelyek Magyarországon egyelőre hétpecsétes titoknak számítanak.

A foter.hu tette közzé

A romániai Országos Közegészségügyi Intézet felmérése azt vizsgálta, hogy hányan fertőződtek meg és hunytak el koronavírusban azok közül, akik mindkét, vagy már a harmadik oltást is megkapták.

Az összesítés szerint azok közül, akik mindkét oltást felvették, 2 százalékuk (140 470 fő) lett fertőzött és közülük 1264-en haltak meg, ami az összlétszám 0,02 százaléka. A harmadik oltás után 4559-en fertőződtek meg és 21-en hunytak el, ami ennek a kategóriának a 0,5 százaléka.

Megjegyzik, senki nem hunyt el kizárólag az oltások miatt.

Magyarországon a negyedik hullám erős felfutó szakaszban van, pénteken 83 áldozatot és közel 7 ezer új fertőzöttet jelentett az állami statisztika, azt azonban nálunk továbbra sem kötik a lakosság orrára, hogy az elhunytak, új fertőzöttek milyen aránya oltatlan.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek