Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Nem árulják el, hová tűnt Müller Cecília

„A lakosság tájékoztatása folyamatos a járvány helyzetről.”

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án. Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Javában tombol a koronavírus-járvány negyedik hulláma, valószínűleg már hetek óta kezet kellene mosni, Müller Cecília és a gyermeteg okosságai azonban váratnak magukra.

Az ATV megkérdezte a kormányt, hogy mi az oka annak, hogy az országos tisztifőorvos eltűnt a nyilvánosságból, illetve tervezik-e a napi sajtótájékoztatók visszaállítását most, hogy ismét naponta hetvenen halnak bele a járványba.

A semmitmondó válasz a Koronavírus Sajtóközponttól érkezett, amely említést sem tesz Müller Cecíliáról, ehelyett a jól ismert „minden a legnagyobb rendben zajlik” paneleket sorolja:

„Tájékoztatjuk, hogy az Operatív törzs második éve irányítja a járvány elleni védekezést, rendszeresen – hetente egyszer vagy többször – ülésezik és a kormány számára javaslatokat tesz.

Az Operatív törzs működését és tagjait kezdettől kormányhatározat szabályozza, amely változatlan: az Operatív Törzset a belügyminiszter az emberi erőforrások minisztere bevonásával vezeti, tagjai a járvány elleni védekezésben érintett minisztériumok és kormányzati szervek vezetői (pl. országos tisztifőorvos, OKFŐ, OMSZ, ORFK, Oltási munkacsoport vezetője stb).

Az Operatív Törzs ülésén részt vesznek továbbá a belügyminiszter által erre felkért személyek. Lásd. A Kormány 1012/2020. (I. 31.) Korm. határozata a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs felállításáról.

A lakosság tájékoztatása folyamatos mind a járvány helyzetről, mind a járvány elleni védekezést érintő kormánydöntésről Kormányinfó, sajtóközlemények, a koronavirus.gov.hu honlapon, a közösségi médiában, tájékoztató kampányok vagy egyéb formában.”