Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Önkormányzati dolgozók segítségével gyűjtik az aláírásokat a Fidesz petíciójára Mihályiban

Egy férfi aláírja a Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petícióját a belvárosi Ferenciek terén 2021. szeptember 1-jén.
Egy férfi aláírja a Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petícióját a belvárosi Ferenciek terén 2021. szeptember 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Győr-Moson Sopron megyei Mihályiban a faluházat is a „Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay” petíció aláírásgyűjtő helyeként használja a polgármester, Csitei Gábor – számolt be róla az RTL Klub.

A riport szerint a falu első embere nem titkolta a tevékenységet, korábban a Facebook-oldalán is megosztott egy olyan posztot, amelyben a petíció aláírására buzdította a lakosságot.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az eset kapcsán felhívta a faluházat, hogy a részletekről tájékozódjon. A számon aztán határozott igennel feleltek a kérdésre, hogy önkormányzati alkalmazott gyűjti-e az aláírásokat. Hadházy beszélt a polgármesterrel is, aki elárulta neki, hogy a kolléganője – aki elmondása szerint nem önkormányzati alkalmazott, hanem egy önkéntes – várja a gyurcsányozó papírt aláírni szándékozókat.

Ez a falusi "független" POLGÁRMESTER AZ ÖNKORMÁNYZAT FALUHÁZÁBAN ÉS KÖNYVTÁRÁBAN, ÖNKORMÁNYZATI DOLGOZÓVAL GYŰJTETI A…

Posted by Hadházy Ákos on Friday, October 29, 2021

A képviselő megjegyzi, az aláírásgyűjtés törvénytelen, mert egy pártpolitikai akcióról van szó, és azt egy önkormányzati intézményben, pláne független polgármester segítségével nem szabadna reklámozni.

Csitei Gábor a lebukás után törölte a Facebook-posztját, de a polgármesternek nem ez volt az első érdekes húzása a pályafutása során: bár jelenleg „függetlenként” irányítja a települést, korábban két cikluson át is fideszes színekben politizált, és a Facebook-oldalán most is rendre megosztja a Fidesz propagandaanyagait.