Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Merkely Béla elismerte: Magyarország lemaradt az átoltottságban Nyugat-Európa mögött

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beszél az egyetem vezetésével májusban végzett H-UNCOVER országos reprezentatív koronavírus-szűrés (COVID-19) végleges eredményéről tartott sajtótájékoztatón a Semmelweis Egyetemen 2020. július 1-jén.
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beszél az egyetem vezetésével májusban végzett H-UNCOVER országos reprezentatív koronavírus-szűrés (COVID-19) végleges eredményéről tartott sajtótájékoztatón a Semmelweis Egyetemen 2020. július 1-jén. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ahogy az első kettő, úgy a harmadik oltás is működik a koronavírus ellen – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az M1 propagandaadó péntek esti műsorában.

A „szakember” – aki nyáron még azt hajtogatta, hogy nem lesz negyedik hullám – most arról beszélt, jelenleg több mint 2 ezer fertőzöttet ápolnak kórházban. A kórházban fekvők száma alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor, de dinamikusan növekszik – magyarázta Merkely.

Bár két oltás után extrém ritka a súlyos, lélegeztetőgépes kezelést igénylő esetek száma, az idősek immunrendszere gyengébb, így ők súlyosabb állapotba is kerülhetnek – hangsúlyozta a harmadik oltás jelentőségét a rektor.

Merkely Béla szerint fontos lenne, hogy minél többen vegyék fel az első és a második oltást, növeljék az átoltottságot.

„A jelenlegi mintegy 62 százalékos átoltottsággal Magyarország Közép-Kelet-Európához képest jól áll, de Nyugat-Európa – például Dánia, Norvégia, Franciaország, Spanyolország – számaihoz képest elmarad a magyarországi oltottak aránya”

– közölte.

A rektor – aki mostanáig már több mint 21 ezer koronavírus elleni védőoltást adott be – azt mondta, a szakemberek értetlenül állnak az oltásellenes véleményekkel szemben. A járvány jelenlegi szakaszában a legbiztonságosabb a két oltás, majd a második után hat hónappal a harmadik oltás felvétele – jelentette ki.

Azt is megjegyezte, a korábban többet hangoztatott véleményekkel ellentétben az antitestszint nem mutatja meg, hogy ki fog megfertőződni és ki nem. Az „semmilyen módon nem tudja előrevetítetni a védettséget vagy védetlenséget” – fogalmazott.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter