75 halott, 6688 új beteg a hétvége szomorú COVID-mérlege

Ápolónő egy lélegeztető gépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én.
Ápolónő egy lélegeztető gépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én. Fotó: MTI/Vajda János

Az elmúlt három nap összesen 6688 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 850 513 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

– írta hétfőn a koronavirus.gov.hu a hétvégére vonatkozó járványügyi összesítőjében.

Pénteken és a hétvégén elhunyt 75 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 567 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma pedig 24 384 főre emelkedett, 1588 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 191-en vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 795 562 fő.

Hangsúlyozzák, az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért aki még nem vette fel a vakcinát, az regisztráljon és menjen el oltatni.

Kapcsolódó hírek