Bűnügy

Dolgozik a NER? Megzsarolt egy cégvezetőt két férfi „magas szintű kapcsolataikra” hivatkozva

Baleset

Baleset Oroszlány és Csákvár között: a vétlen autóban utazó házaspár meghalt

Bűnügy

Újságírókat akart simogatni K. Endre idegen akcentussal beszélő „testőre”

Akár 20 fok is lehet napközben a jövő héten – mutatjuk az előrejelzést

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Akár 20 fok is lehet napközben a jövő héten – mutatjuk az előrejelzést
Fotó: Pixabay/Jane Botova

Hajnalonként számítani kell mínuszokra a jövő héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 fok is lehet

– derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a ködfoltok megszűnése után országszerte derült, napos, száraz idő várható. Sopron környékén megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 5 és plusz 1 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos északkeleti völgyekben hidegebb, a belvárosokban, a vízpartokon és Sopron térségében enyhébb idő is lehet. Napközben 11-16 fokig melegszik fel a levegő.

Keddre virradóra nagyobb eséllyel az Alföldön és a Dunántúl nyugati, délnyugati részein képződik köd. Ennek feloszlása után általában többórás napsütés várható. A nap második felében a Dunántúlon néhol előfordulhat gyenge eső, zápor. A hőmérséklet hajnalban mínusz 5 és plusz 4 fok között valószínű, fagyra az Észak-Dunántúlon a legkisebb az esély. Délután 11-16 fok lesz.

Szerdán reggelre a kevésbé felhős tájakon köd képződhet. Délelőtt a köd feloszlik, általában több órára kisüt a nap. A nap első felében nyugaton és délen néhol előfordulhat gyenge eső, zápor. A minimumok mínusz 4 és plusz 6, a maximumok 12 és 16 fok között alakulhatnak.

Csütörtökre és péntekre virradóra is köd képződik, feloszlása után napos, száraz idő várható. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 6, a csúcshőmérséklet 12 és 16 fok között valószínű. Pénteken a minimumok mínusz 3 és plusz 6, a maximumok 13 és 18 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is többfelé várható köd, de annak feloszlása után napos, száraz idő várható. A szél viszont élénk, néhol erős lehet. Szombaton hajnalban mínusz 2 és plusz 7, napközben 13 és 18 fok közötti értékek várhatók. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 8 fok között, délután 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

Ez is érdekelhet

Most közölték: nagy területen várható fagy kedden és szerdán hajnalban

Lehűléssel indul a jövő hét, de már látszik a fordulat

Jön a fagy, a jövő héten mínusz 6 fok is lehet

Berobban a jó idő a hosszú hétvégén

Esősen indul a jövő hét, több megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Nagy fordulat érkezik: 20 fokkal robban be ismét a tavasz