Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Gyurcsány: „Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett”

Gyurcsány: „Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett”
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

“Bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek” – kezdte Jézus szavaival ’56-os megemlékezését a Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc.

Majd rá is tér a 2006-os eseményekre:

Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett, a Corvin közi ellenállók képe helyett egy kiállított tankot 15 évvel ezelőtt elindító és azzal randalírozó nyugdíjas alakja ugrik fel az ünnep reggelén az egyik vezető hírportálon.

Gyurcsány szerint 1956 ismét elbukott, de most nem az oroszok verték le, hanem a hatalomhazugság, a gyávaság, a joggá nemesített bűn védelme, és a mindezt lehetővé tevő sok-sok körülmény.

Visszaemlékezésében úgy fogalmaz, 2006-ban a jogos állampolgári felháborodás, az önmagáért való erőszak és a szervezett államcsíny kísérlet. Keveredett a tömeg, a nemes lázadás találkozott a törvénytelen és a törvényes erőszakkal – írja Gyurcsány Ferenc.

“Bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek” – idézhetnék Jézus szavait 1956 mártírjai, ha látnák az Égből,…

Posted by Gyurcsány Ferenc on Saturday, October 23, 2021

A DK elnöke szerint 2006 őszének sok áldozata volt:

„Vannak a könnyen látható sérülések. Ártatlan és nagyon is ártalmas tüntetőé, kiváncsi setálóé és gyújtogató huligáné, munkáját végző, megtámadott rendőré.”

Gyurcsány szerint „szájtáti, gyenge demokraták” engedik 15 éve, hogy a tudatos rendzavarást, provokációt, a demokratikus államrend elleni támadást tiszta forradalommá próbálják nemesíteni.

Kapcsolódó friss hírek