Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Te mit hoztál otthonról?

Te mit hoztál otthonról?

Gyerekként éljük a kis életünket, hol dacolunk és csatázunk egyet a szüleinkkel, hol nem, majd elindulunk a kamaszodás útján, ahol már saját hangunkat keresve egyre jobban leválunk a szüleinkről, egyre önállóbbak leszünk.

Előttünk az élet, megannyi ábrándunk, álmunk, tervünk vár arra, hogy megvalósítsuk őket. Eszünkbe sem jut hátranézni, a múlton merengeni, vagy épp a családi legendárium egy-egy újabb szösszenetét végighallgatni.

Aztán jönnek az életünkbe a párkapcsolatok, házasságok, gyerekek, és egy újabb önismereti kurzus veszi kezdetét. Számos esetben gondolkozunk el azon, hogy egy-egy helyzetben miért úgy reagálunk, ahogy, vagy az, ami másoknak meg sem kottyan, nekünk miért esik rosszul mégis.

Ha mindig ugyanoda lyukadsz ki a párkapcsolataid során, ha úgy érzed, gyermeked nevelése megfeneklett, akkor bizonyára te is érzed, legfőbb ideje visszanézni a múltba! Ebben lesznek a segítégedre a videopszichologus.hu pszichológusai.

Ami velünk történt, velünk is marad

Ami a gyermekkorunk során velünk történt, az mind-mind hatással van a felnőttkori életünkre, a társas kapcsolatainkra.

Mondanunk sem kell, de egy gyermekkori trauma hatalmas nyomot tud hagyni maga után, de egy idegileg, érzelmileg labilis szülő is jókora sebeket tud ejteni kötődés, elfogadás, konfliktuskezelés és még vagy ezer másik területen. A szülők nyilván nem úgy készültek, hogy rosszat adjanak tovább a gyermeküknek, legkevésbé pedig úgy, hogy boldogtalan gyerekeket szeretnének. Ilyenkor fontos észben tartani, hogy ők is hozott minta alapján dolgoznak, csak lehet, hogy ők nem ismerték fel ennyire tudatosan, hogy mekkora szerepe van a szülőknek!

Szülői minta

Miért is olyan fontos ez a szerep?

Azért, mert mindent tőlük tanulunk meg gyerekként. A példájukat követve kezdünk el evőeszközökkel táplálkozni, tőlük lessük el, hogyan rakjunk rendet, hogyan beszéljünk, hogyan tisztálkodjunk.

Miért is nem jut eszünkbe, hogy az ő mintájukat követve próbálunk szeretni, konfliktust megoldani, stresszt kezelni, gyereket nevelni, és úgy egyáltalán boldognak lenni?

Vagy boldogtalannak. Épp ezért, ha azt érzed, hogy valami nem úgy működik az életedben, ahogy kellene, akkor ne légy rest, konzultálj a videopszichologus.hu szakembereivel!

Te melyik utat választod?

A boldogságot szeretnéd? Vagy megelégszel azzal, hogy lemásolod az előző generációk életét, és vállalod a boldogtalanságot? Nyilván senki sem azzal a céllal jön a világra, hogy ő márpedig boldogtalan lesz.

Ha pedig boldog szeretnél lenni, akkor azért tenni kell. Fel kell ismerni, hogy mi az, ami elakadást okoz, mi az a minta, ami megakadályozza a boldogulásod, és akár szakemberek segítségével elhárítani az akadályt, hogy valóban boldogan élhess, és ezt a boldogságreceptet tudd átadni az utánad következő generációknak!

Kapcsolódó friss hírek