Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Szivattyúk nagyüzemi használatra

Szivattyúkra számos helyen szükség lehet, azonban az ipari és az otthoni verziókat nem szabad összekeverni.

monojet-ipartechnika.hu - 2021 október - Cikk2

Eltérőek az igények az otthoni és az ipari felhasználásuknál, otthon jellemzően csak valamilyen víz szállítására szokás használni, ipari környezetben pedig szinte minden folyadék szállítását szivattyúval szokták megoldani. Ebből fakadóan az otthoni szivattyúk kialakítása másabb, ezek jóval kisebb eszközök, számottevően alacsonyabb teljesítménnyel.

Alaposan fel kell mérni az igényeket

Az ipari környezetben használható szivattyúknak is számos típusa van. A megfelelő eszköz kiválasztását nem szabad elkapkodni, ugyanis rengeteg paramétert figyelembe kell venni.

Ezek közül az egyik legfontosabb a szállítani kívánt közeg. Nem mindegy ugyanis, hogy a szállítandó folyadéknak milyen a hőmérséklete, mennyi szennyeződés van benne, van-e valamilyen maró hatása, veszélyes anyagnak minősül-e, stb. Egy szivattyúrendszer kialakításánál ezért mindig érdemes szakértő segítséget igénybe venni és alaposan meghatározni az igényeket.

Ipari szivattyúk típusai

Ha nagyüzemi szivattyúkról van szó, akkor a legtöbb esetben nyolc típus jöhet szóba. Ezek közül az első a centrifugálszivattyú, aminek van műanyagházas változata is, ezért ezt nem ritkán külön típusként emlegetik. Sok helyen szükség van rá, ezért keresett kategória a magasnyomású dugattyús szivattyú és a levegős működtetésű membránszivattyú is.

A következő kategória a hordószivattyú, ami bizonyos területeken szinte elengedhetetlen. Érdemes megemlíteni az adagolószivattyúkat és a tömlőszivattyúkat is, végül, de nem utolsósorban a nyolcadik kategória pedig nem más, mint a piskóta- és fogaskerékszivattyú.

Amennyiben nagyüzemi használathoz keres szivattyút, akkor érdemes megnéznie a Monojet szivattyúkínálatát.

Amire érdemes odafigyelni

Egy nagyüzemi szivattyú vagy éppen szivattyúrendszer kiépítése nem kis feladat. A minőség az egyik legfontosabb szempont, nem érdemes néhány forint megtakarítása végett olcsó berendezéseket és alkatrészeket vásárolni, ugyanis hosszú távon a megspórolt pénz többszörösét is visszafizethetjük ilyenkor.

Előfordulhat, hogy egy kevésbé minőségi elemekből álló rendszert jóval gyakrabban kell karbantartani, és jóval több minden szorulhat karbantartásra. Például a fűthető csokoládé szállítására alkalmas piskótaszivattyúk esetében elképzelhető, hogy csak nagyon nehezen lehet kivitelezni a pumpa felújítását, ezért le kell cserélni az összes szivattyút.

A helyzetet tovább bonyolíthatja, ha nem lehet olyan új szivattyúkat beszerezni, melyek méretei teljesen azonosak az eredeti paramétereivel. Ilyenkor sajnos a szívó- és nyomóvezetéket, a tartókonzolt, valamint a fűtéshez szükséges meleg víz csőhálózatát is át kell alakítani.

Megszünteti egy szolgáltatását a DIGI, rengetegen szívhatnak miatta

Súlyos hiba a Facebooknál, a Messenger és az Instagram is használhatatlan

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

A Yettel is odavág az ügyfeleknek: durva tarifaemelés jön márciustól, mutatjuk

Csalók most a Microsoft nevében telefonálnak, ezt kell tenni, ha téged is felhívnak

Rekordszámú személyes adatot kért ki a magyar kormány tavaly a Facebook-felhasználókról