Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Csak nehogy aknákra lépjünk!

Mindannyian harmonikus létre vágyunk. A harmónia bennünk alakul, belőlünk indul. Ha képesek vagyunk a körülöttünk lévő hétköznapi csodákat befogadni, magunk is a természet, a környezet aktív és óvó résztvevőivé válunk, már nyert ügyünk van.

medenceorias.hu - 2021 október - Cikk3

Nagyon sokat jelent persze a rendezett környezet, a tudatos tervezés, a szemet és a lelket is simogató ápolt közeg ennek megteremtéséhez. Mi magunk is sokat tehetünk a harmonikus mindennapokért. Aki olyan szerencsés, hogy saját kertje van, rengeteg inspirációt kaphat a csodás fáktól, bokroktól, virágoktól, a veteményestől, de akár csak a szépen gondozott gyepszőnyeg látványától is. Ezért persze mi is „tartozunk” annyival kertünknek, hogy ápoljuk, óvjuk és megfelelően tápláljuk.

Kevesebb víz, idő és pénz

Akinek nincs ideje és kedve locsolni, az a legjobban teszi, ha egy jól megtervezett és kivitelezett öntözőrendszert telepít a kertjébe. Ezzel nem csupán a csodálatos és szeretett növényeknek teszünk jót és növeljük meg élettartamukat, hanem saját magunknak is, hiszen vizet, időt és jelentős anyagiakat is megtakaríthatunk így. Az öntözés – ha jól állítjuk be a rendszert – hatékonyabbá válik, optimális időben történik és még a vízfogyasztás is csökken.

A Medence Óriásnál az öntözéstechnikai eszközök gazdag kínálatából mindenféle hasznos eszközt be lehet szerezni: csöveket, szórófejeket, érzékelőket, szelepeket, vezérlőket, szelepkötő idomokat, szelepdobozokat és aknákat is.

Modern és klasszikus elemek együttese

Kaphatók már igen modern vezérlőelemek és érzékelők, melyekkel távolról is igen egyszerűen irányíthatjuk a jól kiépített öntözőrendszerünket. Vannak azonban olyan régi, jól bevált klasszikus darabok, melyek nélkül a high-tech cuccok sem igazán érnek túl sokat. Szelepek, szelepkötő idomok és szelepház – más néven szelepakna, csapszekrény vagy szelepdoboz – nélkül semmi nem működne rendesen.

A szelepház vagy szelepakna feladata, hogy a mágnesszelepeket vagy egyéb szerelvényeket elrejtse a föld alá. Emellett azt is lehetővé teszi, hogy ezekhez bármikor hozzá lehessen férni, ha arra szükség van: például cserélni vagy szerelni kell egy rendszerelemet. A Medence Óriás többféle méretű és alakú szelepaknát kínál az érdeklődőknek weboldalán.

A rejtőzködő, de masszív védőeszköz

A szelepházak teteje általában fűzöld, és a földdel egy szintbe kell őket elhelyezni, hogy minél jobban idomuljanak a környezetükbe, ne legyenek zavaróak vagy kirívóak. Arra ott vannak inkább a kertitörpék, melyek persze igazán kedvesek is tudnak lenni. Nagyon masszív egy akna kialakítása, lépésálló tetővel készítik, így egyáltalán nem jelent majd veszélyt a kertben közlekedőkre.

A rendezett környezet egyszerű és szerény, de az öntözőrendszer nagyon hasznos elemeként fog minket szolgálni ez a rejtőzködő, de igazán erős és megbízható védőeszköz. Nekünk így már csak a gondozott kert látványát kell élveznünk és a harmóniát.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz