Bulvár

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában – így néz ki az égből

Belföld

Magyar Péter idegbe rakta magát, amiért az újság írni merészelt a támogatóiról

Baleset

Nem szimpla baleset történt az éjjel az Árpád hídon, megszólalt a BRFK

Csak nehogy aknákra lépjünk!

Mindannyian harmonikus létre vágyunk. A harmónia bennünk alakul, belőlünk indul. Ha képesek vagyunk a körülöttünk lévő hétköznapi csodákat befogadni, magunk is a természet, a környezet aktív és óvó résztvevőivé válunk, már nyert ügyünk van.

medenceorias.hu - 2021 október - Cikk3

Nagyon sokat jelent persze a rendezett környezet, a tudatos tervezés, a szemet és a lelket is simogató ápolt közeg ennek megteremtéséhez. Mi magunk is sokat tehetünk a harmonikus mindennapokért. Aki olyan szerencsés, hogy saját kertje van, rengeteg inspirációt kaphat a csodás fáktól, bokroktól, virágoktól, a veteményestől, de akár csak a szépen gondozott gyepszőnyeg látványától is. Ezért persze mi is „tartozunk” annyival kertünknek, hogy ápoljuk, óvjuk és megfelelően tápláljuk.

Kevesebb víz, idő és pénz

Akinek nincs ideje és kedve locsolni, az a legjobban teszi, ha egy jól megtervezett és kivitelezett öntözőrendszert telepít a kertjébe. Ezzel nem csupán a csodálatos és szeretett növényeknek teszünk jót és növeljük meg élettartamukat, hanem saját magunknak is, hiszen vizet, időt és jelentős anyagiakat is megtakaríthatunk így. Az öntözés – ha jól állítjuk be a rendszert – hatékonyabbá válik, optimális időben történik és még a vízfogyasztás is csökken.

A Medence Óriásnál az öntözéstechnikai eszközök gazdag kínálatából mindenféle hasznos eszközt be lehet szerezni: csöveket, szórófejeket, érzékelőket, szelepeket, vezérlőket, szelepkötő idomokat, szelepdobozokat és aknákat is.

Modern és klasszikus elemek együttese

Kaphatók már igen modern vezérlőelemek és érzékelők, melyekkel távolról is igen egyszerűen irányíthatjuk a jól kiépített öntözőrendszerünket. Vannak azonban olyan régi, jól bevált klasszikus darabok, melyek nélkül a high-tech cuccok sem igazán érnek túl sokat. Szelepek, szelepkötő idomok és szelepház – más néven szelepakna, csapszekrény vagy szelepdoboz – nélkül semmi nem működne rendesen.

A szelepház vagy szelepakna feladata, hogy a mágnesszelepeket vagy egyéb szerelvényeket elrejtse a föld alá. Emellett azt is lehetővé teszi, hogy ezekhez bármikor hozzá lehessen férni, ha arra szükség van: például cserélni vagy szerelni kell egy rendszerelemet. A Medence Óriás többféle méretű és alakú szelepaknát kínál az érdeklődőknek weboldalán.

A rejtőzködő, de masszív védőeszköz

A szelepházak teteje általában fűzöld, és a földdel egy szintbe kell őket elhelyezni, hogy minél jobban idomuljanak a környezetükbe, ne legyenek zavaróak vagy kirívóak. Arra ott vannak inkább a kertitörpék, melyek persze igazán kedvesek is tudnak lenni. Nagyon masszív egy akna kialakítása, lépésálló tetővel készítik, így egyáltalán nem jelent majd veszélyt a kertben közlekedőkre.

A rendezett környezet egyszerű és szerény, de az öntözőrendszer nagyon hasznos elemeként fog minket szolgálni ez a rejtőzködő, de igazán erős és megbízható védőeszköz. Nekünk így már csak a gondozott kert látványát kell élveznünk és a harmóniát.

Ez is érdekelhet:
A Századvég kikutatta, hogy továbbra is Orbánt akarja a nép

Kapcsolódó hírek

Jön a vihar! Másodfokú riasztást adtak ki két megyére

Nyerges vontató és egy kisbusz ütközött az M1-esen

Nagy segítség a magyar családoknak: megvan a következő magyar űrhajós

Csalók most a Microsoft nevében telefonálnak, ezt kell tenni, ha téged is felhívnak

Súlyos hiba a Facebooknál, a Messenger és az Instagram is használhatatlan

A Yettel is odavág az ügyfeleknek: durva tarifaemelés jön márciustól, mutatjuk

Megszünteti egy szolgáltatását a DIGI, rengetegen szívhatnak miatta

„Mocskos egy világot élünk” – írták egy gyanakvónak az internetes csalók, akik 934 embert vertek át

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!