Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Závecz: szoros versenyben Dobrev Klára nyerte az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek második vitáját

Závecz: szoros versenyben Dobrev Klára nyerte az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek második vitáját
Fotó: RTL Sajtóklub

Szerda este tartották az RTL Klubon a két talpon maradt ellenzéki miniszterelnök-jelölt acsarkodását, a műsor után pedig a ZRI Závecz Research készített felmérést 1170 résztvevővel.

A kutatás három kérdést tartalmazott. Az első az előválasztáson való részvételt vizsgálta, a második és harmadik pedig a szerda esti vita kimeneteléről kérdezte meg az emberek véleményét.

Az előválasztáson való részvétel az alábbiak szerint alakult: 61 százalék már volt szavazni, a válaszadók 33 százaléka nem volt szavazni, de tervezi, hogy elmegy, 4 százalék nem volt szavazni és nem is tervezi, hogy elmegy, míg 2 százalék nem adott választ.

A második kérdésre – miszerint a szerda esti vitában ki volt a leginkább meggyőző – a válaszadók 47 százaléka Dobrev Klárát jelölte meg, 41 százalékuk pedig Márki-Zay Pétert. A megkérdezettek 12 százaléka nem adott választ a kérdésre.

A harmadik kérdésre, mindent egybevetve a megkérdezettek 42 százaléka szerint az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek második vitáját is Dobrev Klára nyerte meg, kissé lemaradva, Márki-Zay Péter 38 százalékot ért el, 20 százalékuk nem tudta eldönteni, melyik politikus volt a nyertes.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitája visszanézhető az RTL Most-on.