Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Civilek is kérdezhetnek a miniszterelnök-jelöltektől az RTL Klub vitájában

Civilek is kérdezhetnek a miniszterelnök-jelöltektől az RTL Klub vitájában
Fotó: RTL Sajtóklub

Október 13-án, szerdán, 18 óra 30 perctől lesz látható az RTL Klubon az ellenzéki előválasztás második fordulójának vitája, amikor már csak a két állva maradt miniszterelnök-jelölt, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter vitázik.

A csatorna tájékoztatása szerint a másfél órás, élő műsorban a jelöltek most is előre megszabott időkeretben – várhatóan 31-31 perc időtartamban –, de azt szabadon beosztva beszélhetnek majd. Mindkét résztvevő idejét folyamatosan mérni fogják, ezt a jelöltek, a műsorvezető és a nézők is követni tudják majd. Továbbra is érvényes, hogy a vitázók az időkeretet nem használhatják fel egyszerre. Ha az egyik jelölt mondandóját a másik közbeszólással megszakítja, akkor az eredetileg beszélő órája leáll, a közbeszóló órája pedig elindul.

Ezen kívül most is lehetőségük lesz a jelölteknek a műsor végén arról beszélni a nézőknek, hogy miért ők lennének a megfelelő választás. Ennek hossza fejenként másfél perc lesz, ami a korábban említett 30 percbe nem számít bele.

Az első vitaműsor szabályaihoz képest azonban fontos változás lesz, hogy civil- és érdekvédelmi szervezetek – felvételről – 1-1 kérdést tesznek fel a jelölteknek.

Az előzetes tervek szerint a két ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Greenpeace, a Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Társaság a Szabadságjogokért és a Habitat for Humanity kérdéseire válaszol majd.

A műsort az RTL Klubon, online pedig az RTL Most+ platformon keresztül lehet majd követni, a műsor moderátora Rábai Balázs lesz.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró