Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Fekete-Győr Andrástól megvonta a bizalmat a Momentum, távozik a párt éléről

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke.
Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke. Fotó: Facebook/Fekete-Győr András

Belebukott az ellenzéki előválasztás első fordulójában elért gyenge eredményébe Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, miután vasárnap a bizalmi szavazáson a küldöttgyűlés kétharmados többséggel megvonta tőle a bizalmat.

A párt közleménye szerint a Momentum hat elnökségi tagja továbbra is folytatja a munkáját, az elnöki pozícióra pedig hamarosan tisztújítást írnak majd ki.

„Fekete-Győr András öt és fél éves elnöksége alatt a Momentum országos politikai szereplővé nőtte ki magát. A rendszerváltás óta eltelt idő legerősebb parlamenten kívüli pártja ma a Momentum, jövőre pedig frakciója is lesz az országgyűlésben, és ez András közösségszervező munkájának is köszönhető”

– olvasható a párt alapítójához írt méltatásban, a közlemény ugyanakkor megjegyzi: az előválasztási eredmény megmutatta, hogy új lendületre van szüksége a Momentumnak ahhoz, hogy tovább tudja folytatni az építkezést, és a magyar közélet még inkább meghatározó közössége legyen.

Fekete-Győr András továbbra is a Momentum aktív politikusaként dolgozik tovább, elkötelezetten a kormány- és rendszerváltásért, támogatva a Momentum 15 előválasztási nyertes jelöltjét és a teljes ellenzéki összefogást – írta a Momentum.