Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Fokozott ellenőrzés kezdődik az utakon, a migránsok sem lesznek biztonságban

A Készenléti Rendőrség munkatársai sorra átvizsgálják az egy román állampolgár által vezetett, magyar rendszámú teherautóban talált ötvenkilenc migránst Kiskunhalas belterületén 2020. december 19-én.
A Készenléti Rendőrség munkatársai sorra átvizsgálják az egy román állampolgár által vezetett, magyar rendszámú teherautóban talált ötvenkilenc migránst Kiskunhalas belterületén 2020. december 19-én. Fotó: MTI/Donka Ferenc

Hétfőtől egy héten át fokozottan ellenőrzi a teherautókat, buszokat, valamint vezetőiket a rendőrség az ország közútjain – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják.

Kitértek arra is, hogy az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.