120 futballszurkoló verte egymást a nyílt utcán Debrecenben

Szemtanú szerint a parkoló autókat is megrugdosták, a rendőrök 15 szurkolót állítottak elő.

Részlet a Hungarian Fanatics videójából.
Részlet a Hungarian Fanatics videójából.

Összeverekedett két szurkolói csoport a Debreceni VSC-MOL Fehérvár FC mérkőzés előtt szombaton. A balhé a Kartács utca és a Doberdó utca kereszteződésénél, nem messze a debreceni stadiontól, tört ki.

A police.hu közleménye szerint a rendőrök a verekedéssel összefüggésben 15 szurkolót állítottak elő a helyszínen, további elkövetők azonosítása és felkutatása jelenleg is folyamatban van. A szurkolókkal szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást – írja honlapján a hatóság.

Fotó: Debrecenben Hallottam Facebook-csoport

Fotó: Debrecenben Hallottam Facebook-csoport

A verekedésről egy debreceni Facebook-csoportban számoltak be először, de a szemtanú posztja később eltűnt. A felhasználó azt írta, száznál is többen vettek részt a balhéban, és olyat is látott, hogy

„10 ember feldobott egy pasit egy kocsi motorháztetőjére, és ott ütötték, verték”.

Az ultrák megrugdosták az utcán parkoló kocsikat is, petárdákat robbantgattak, veszélyeztetve ezzel az ott sétálókat és lakókat – idézi szemtanú beszámolóját a Debrecenben Hallottam oldal cikke.

A „Hungarian Fanatics” nevű Youtube-oldalra később egy videó is felkerült a „randevúról”. A leírásában itt az olvasható, hogy hatvan debreceni (és valószínűleg diósgyőri) verekedett hatvan fehérvárival.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek