Zebrán gázolt gyalogost egy zuglói képviselő, szerinte ez magánügy

Várnai László, a Civilzugló Egyesület elnöke felszólal Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa meghallgatásán Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén.
Várnai László, a Civilzugló Egyesület elnöke felszólal Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa meghallgatásán Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén. Fotó: MTI/Kovács Attila

Kijelölt gyalogosátkelőn gázolt el egy 16 éves lányt Várnai László, a Civil Zugló Egyesület képviselője – tudta meg a Blikk. A baleset Zuglóban, az Erzsébet királyné útja és az Öv utca kereszteződésében történt.

Várnai a lap megkeresésére telefonon csak annyit mondott: „ez magánügy”, majd letette a telefont.

A Telexnek már bőbeszédűbb volt, elmondása szerint a zöldön hajtott át és balra kanyarodott, amikor a gyalogos, szintén a zöld lámpánál átszaladt előtte. A kiérkező rendőrök szondát fújattak a képviselővel, amely nem jelzett ittasságot.

A rendőrség a Blikk érdeklődésére azt közölte, az elgázolt lány megsérült, kórházba kellett szállítani. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti baleset gondatlan okozása vétségének gyanúja miatt büntetőeljárás keretein belül vizsgálja a baleset körülményeit.

Kapcsolódó hírek