Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Orbán bejelentette, hogy a magyar gazdaság repülőrajtot vett

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 25-én.
Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 25-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az oltás működik, Magyarország működik – kántálta Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlés őszi időszakának nyitó ülésén. A kormányfő napirend előtti felszólalásában arról magyarázott:

a magyar gazdaság repülőrajtot vett, hiszen a második negyedéves adatok szerint állítólag 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, ami a valaha mért legnagyobb növekedés!

A magyar gazdaság teljesítménye már most meghaladja a járvány előtti szintet, miközben az uniós országok többségében erre még várni kell – mutatott rá.

Orbán Viktor közlése szerint a kormány képes lesz a gazdasági növekedés mértékét idén legalább 5,5 százalékos szintre emelni, de a szám ennél akár magasabb is lehet az év végére. A júliusi adatok szerint a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4,7 millió főt – emelte ki, rámutatva: még soha nem dolgoztak ennyien a rendszerváltás óta Magyarországon.

A maszkhasználat nem elegendő

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a nemzet virológusa arról beszélt: oltásalapú védekezést javasol. Ez egy olyan vírus, amely ellen csak az oltás működik – közölte Orbán. Szerinte három járványhullámból kiderült, a korlátozások, a maszkhasználat nem elegendő, nem lehet vele legyőzni, de még csak megfékezni sem ezt a vírust.

Hangsúlyozta, ha elég ember be van oltva, nem kell visszatérni a zárásokhoz, a maszkhasználathoz, hanem a normális, jól megszokott életnél lehet maradni.

Orbán Viktor közölte, már két oltás is védelmet nyújt, de a szakemberek erősen javasolják a harmadikat. „A harmadik oltásról mai tudásunk szerint azt tudjuk mondani, hogy jobb ha van, mint ha nincs. Aki felveszi, mindenképpen védettebb lesz, mint aki nem” – fogalmazott.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz