Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Meghalt Bathó Ferenc helyettes államtitkár

Bathó Ferenc, a Magyar Olimpiai Bizottság felügyelő bizottságának tagja, korábbi MOB-tag, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség előző elnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára.
Bathó Ferenc, a Magyar Olimpiai Bizottság felügyelő bizottságának tagja, korábbi MOB-tag, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség előző elnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára. Fotó: hunskate.hu

Hosszan tartó betegség után, 74 éves korában elhunyt Bathó Ferenc, a Magyar Olimpiai Bizottság felügyelő bizottságának tagja, korábbi MOB-tag, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) előző elnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára.

A MOB honlapjának gyászhíre felidézi: a jászberényi születésű Bathó az 1980-as évek elején lett a MOKSZ elnökségi tagja, majd a versenyszervező bizottság elnöke. Az ő vezényletével rendezték meg a többi között az 1984-es Európa-bajnokságot és az 1988-as világbajnokságot Budapesten. Az egyesületek 1990-ben alelnökké, majd 1994-ben a szövetség elnökévé választották, utóbbi posztot 2010-ig töltötte be, azóta ismét alelnökként segítette a sportágat.

Évtizedekig műkorcsolya- és jégtáncbíróként is tevékenykedett. Sportvezetőként tagja volt a 2000-es években a Nemzeti Sportszövetség elnökségének. Kapcsolatrendszerét, sportszakmai és gazdasági tudását hasznosítva aktívan közreműködött az olimpiai család életében, 1998-tól minden téli és több nyári olimpián is részt vett a magyar delegáció tagjaként.

A MOB tagjaként 1995-től mintegy két évtizeden keresztül képviselte a korcsolyasportot. A kétezres évek elején bekerült az elnökségbe is, többször megválasztották a MOB gazdasági bizottságának élére, majd haláláig a felügyelő bizottság tagja volt. Gépészmérnök, közgazdász és címzetes egyetemi docens volt, a Pénzügyminisztériumban több mint másfél évtizeden keresztül felelős beosztásban dolgozott a költségvetésen, majd az elmúlt esztendőkben az EMMI gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára volt.