Orbán állítása szerint Ferenc pápa arról beszélt neki, hogy „a család az apa, anya, gyerek és pont”

Ferenc pápa találkozója (b3) Áder János köztársasági elnökkel (j2) és Orbán Viktor miniszterelnökkel (j3) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje előtt a Szépművészeti Múzeumban 2021. szeptember 12-én. Jobbról Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
Ferenc pápa találkozója (b3) Áder János köztársasági elnökkel (j2) és Orbán Viktor miniszterelnökkel (j3) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje előtt a Szépművészeti Múzeumban 2021. szeptember 12-én. Jobbról Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ferenc pápa a látogatásán arról beszélt hogy „a család az apa, anya, gyerek és pont” – mesélte a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorában.

Orbán Viktor elbeszélése szerint megerősítette őt a katolikus egyházfővel való beszélgetés, amelyben a szentatya a családok védelmében folytatott magyarországi harcot a legfontosabbnak nevezte Európa jövője szempontjából.

A homofób magyar miniszterelnök állítja, Ferenc pápa „keményen fogalmazott”, azt mondta: nem lehet engedni, hogy relativizálják a családokat, mert „a család az apa, anya, gyerek és pont”.

Kapcsolódó hírek