Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Újabb firmware-ek riasztóközpontokhoz

HirdetésHirdetés

Az EVO riasztóközpontok egy olyan termékcsaládot képviselnek, amelyet a Paradox folyamatosan fejleszt. A legutóbbi két új firmware pedig pontosan ennek a tevékenységnek az eredménye.

defloc

Az EVO 192-es panel

A 2021 áprilisában megjelent v7.50.011-es fejlesztés számos újítást tartalmaz. Az új védelmi funkció a soros portra összpontosít. Ez a firmware már kizárólag Paradox termékekkel kommunikál, a rendszer pedig kevesebb gyenge ponttal rendelkezik ezáltal.

Természetesen azonban továbbra is van mód arra, ha egy harmadik féltől származó kommunikációs modult szeretne a soros porton használni. Egy licenc kulcs segítségével a védelmet feloldhatja, azonban ezt csak akkor érdemes megtenni, ha meg van bizonyosodva a modul biztonságosságáról.

A feloldó licenc beírására a 3000-es szekcióban van lehetőség, melyet a kezelőről lehet elérni. A firmware BabyWare v5.4.26 vagy annál újabb verzió segítségével programozható. Azonban downgrade nem lehetséges, tehát nem butítható vissza korábbi verzióra.

Májusban megjelent a v7.52.001-es firmware is, néhány extra funkcióval. A központ mostantól csipogással jelzi, ha nyitva maradt egy ajtó. A figyelmeztetés segítségével elkerülhetjük, hogy nem megfelelően bebiztosítva hagyjuk el a házat.

Ez a firmware downgrade-elhető, de csak a fentebbi verzióig, tehát v7.50.011-ig.

Az EVOHD-t érintő firmware újítások

Idén áprilisban lett elérhető a v7.51.000 verzió, ami igen hasonló funkciókkal bír. Szintén javítottak a soros port védelmén, mégpedig a harmadik féltől származó készülékekkel való kommunikáció megszüntetésével. Ennek köszönhetően nehezebb hibát találni a védelmi rendszerben.

Az INSITE GOLD telepítői menüjében ennél a firmware-nél is elérhető természetesen az a licenc kulcs, aminek segítségével azt a védelmet feloldhatjuk. Ha ezt megtettük, más cégek termékeivel is létrehozható a kommunikáció, de ha nem tudjuk, hogy ez pontosan mivel jár, nem feltétlenül érdemes kísérletezni.

Programozása szintén a BabyWare v5.4.8-as vagy újabb verzió segítségével végezhető, azonban downgrade itt sem hajtható végre. A v7.52.001-es firmware májusban jelent meg, és hasonlóképpen a nyitva maradt ajtók jelzése a fő újítás.

Mit jelent mindez pontosan?

A Paradox EVO riasztóközpontok a vagyonvédelmi rendszereket összekapcsoló eszközök legjobbjai közé tartoznak. Az újítások és folyamatos fejlesztések pontosan ezt támasztják alá, hiszen így lehet a lépést leginkább tartani a technológiai fejlődéssel.

A legutóbbi két firmware legfontosabb tulajdonságai, hogy programozásukra korlátoltabb lehetőségek vannak, ezáltal kisebb az esélye a feltörésüknek. Mindemellett a soros portok is nagyobb védelem alatt állnak, és a nyitva maradt ajtó jelzésével sok ember számára nagy szolgálatot tesznek.

Ez is érdekelhet

Megszünteti egy szolgáltatását a DIGI, rengetegen szívhatnak miatta

Súlyos hiba a Facebooknál, a Messenger és az Instagram is használhatatlan

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

A Yettel is odavág az ügyfeleknek: durva tarifaemelés jön márciustól, mutatjuk

Csalók most a Microsoft nevében telefonálnak, ezt kell tenni, ha téged is felhívnak

Rekordszámú személyes adatot kért ki a magyar kormány tavaly a Facebook-felhasználókról