Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Miért van szükség ennyire sokféle laptoptöltő változatra?

Miért van majdhogynem annyi laptoptöltő a világon, mint égen a csillag? Hogyan lehet egyáltalán kiigazodni a töltőkínálat zavarba ejtő sokszínűségében? Mire célszerű mindenképp figyelni akkor, amikor a töltő beszerzése a feladat.

laptoptolto

Laptopot használva csak idő kérdése, hogy ezek a kérdések felmerüljenek. Mi pedig igyekeztünk minél terjedelmesebb és praktikusabb formában megválaszolni valamennyi elképzelhető kérdést.

Kezdjük ott, hogy tisztázzuk a laptoptöltő szerepét és jelentőségét?

Pofon egyszerű mind a lényeg, mind a hasznosság, mind pedig a hozzáadott érték. A laptoptöltő egy a készülék mellett használatos kiegészítő, aminek a segítségével tölthető maga a laptop. Ha nincs megfelelően működő töltő, akkor az akksi lemerülése után a használat sem fog menni.

A töltő egyébként rendszerint egy adapterből, illetve kábelekből összeálló szerkezet. Egyik végét magához a laptophoz, a másikat pedig az elektromos hálózathoz kell csatlakoztatni. Töltője válogatja, hogy adott esetben mennyi idő alatt, de ez a kombináció segíti elő a laptop akkumulátorának töltését.

Miért van ennyire sokféle töltő és miért nem egységes minden töltő változat?

Ez sajnos nem rajtunk múlik, holott felhasználóként egyszerűbb dolgunk lenne akkor, ha laptop márkától és típustól függetlenül univerzális töltőt tudnánk használni. Viszont meg kell értenünk a másik fél érdekeit is.

Egy-egy laptop gyártó számára nem kevés bevétel múlik azon, hogy a készülék értékesítését követően sikerül-e további kiegészítőkkel és tartozékokkal segíteni a felhasználó boldogulását. Például az Apple számára üzleti érdek tehát, hogy Apple laptophoz mindenképp Apple töltőt használjunk.

Persze a galiba rendszerint akkor kezdődik, amikor a laptoptöltő elveszik, tönkremegy, illetve meghibásodik. Ilyenkor nem ritkán kifejezetten embert próbáló feladat választ kapni a “milyen laptoptöltőt vegyek” kérdésre. Mindjárt mutatjuk a célravezető metódust.

Hogyan érdemes laptoptöltőt keresni annak érdekében, hogy ne legyen tévedés a dologból?

A kétes eredetű és nehezen leinformálható beszerzést inkább hagyjuk, mert csak felesleges kockázatot vállalunk vele. A gyártótól pedig sokszor lassú, macerás és zsebmetsző történet beszerezni a töltőt, így ez sem igazán kézenfekvő megoldás.

A legjobb, ha olyan megbízható és felkészült webáruházat keresünk a laptoptöltő beszerzéshez, mint a laptophardware.hu. Ezeknél a webshopoknál ugyanis praktikus kereső segíti a dolgunkat. Beírjuk a készülék pontos típusát, a rendszer pedig máris mutatja nekünk azokat a töltőket, amiknek a beszerzésében gondolkodhatunk.

Tévedés kizárva, a beszerzés pikk-pakk megoldható, a laptop töltő pedig valószínűsíthetően hosszú évekre megoldja a problémánkat.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz