Spórol a MÁV: több vasútvonalon előre jelezni kell a leszállási és felszállási szándékot

Azt kérik, olyan helyre álljanak az utasok, hogy a mozdonyvezető távolról is láthassa a felszállni szándékozókat.

A Győr-Hegyeshalom vasútvonalon forgalomba állított, elsőként felújított és új arculattal ellátott Talent motorvonat a székesfehérvári MÁV Vagon Vasúti Jármű Gyártó és Javító Kft. telephelyén tartott bemutatón 2019. november 29-én.
A Győr-Hegyeshalom vasútvonalon forgalomba állított, elsőként felújított és új arculattal ellátott Talent motorvonat a székesfehérvári MÁV Vagon Vasúti Jármű Gyártó és Javító Kft. telephelyén tartott bemutatón 2019. november 29-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Jövő hétfőtől a Kaposvár-Fonyód, a Sárbogárd-Bátaszék és a Bátaszék-Baja-Kiskunhalas, a Szentlőrinc-Sellye, a Pécs-Villány-Magyarbóly és a Villány-Mohács vonal egyes megállóhelyei előtt is előre jelezni kell a leszállási szándékot – közölte a MÁV-Start.

Emlékeztettek, május közepe óta a Gyékényes-Pécs vasútvonal nyolc, valamint a Nagykanizsa-Zalaszentiván vonalszakasz pötrétei megállóhelyén is előre kell jelezni a leszállási szándékot.

Az intézkedést azzal indokolják, hogy így

üzemanyagot takarít meg a vasúttársaság, és pontosabbak lehetnek a vonatok.

Szeptember 13-ától az intézkedést a Kaposvár-Fonyód vonalon Kapostüskevár, Várda, Somogyjád, Pamuk, Somogyvár, Öreglak, Tatárvár és Pusztaberény; a Sárbogárd-Bátaszék vonalon Tengelic, Fácánkert és Őcsény; a Bátaszék-Baja-Kiskunhalas vonalon Alsónyék; a Szentlőrinc-Sellye vonalon Királyegyháza-Rigópuszta, Gyöngyfa-Magyarmecske, Sumony, Okorág-Kárászpuszta és Kákics; a Pécs-Villány-Magyarbóly vonalon Pécsudvard, Szőkéd, Kistótfalu, Vokány, Palkonya és Villánykövesd; a Villány-Mohács vonalon pedig Márok, Bóly, Nagynyárád és Középmező megállóhelyen vezetik be.

A feltételes megállások bevezetéséről az érintett megállóhelyeken és járatokon tájékoztató táblákkal, hirdetményekkel, valamint a vonatokon, azok útvonalának állomásain hangos utastájékoztatással is felhívják a közlekedők figyelmét.

A vasúttársaság arra kéri az utasokat, hogy a megállóhelyekre érkezés előtt időben jelezzék a leszállási szándékukat, illetve a peronokon olyan helyre álljanak, hogy a mozdonyvezető távolról is láthassa a felszállni szándékozókat – áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek