Lőw Zsolt: azért égett le a válogatott, mert nyáron az Eb-n „abszolút túlteljesített”

A mai modern labdarúgásban pedig nüánszok döntenek.

Kleinheisler László, az angol Declan Rice és Sallai Roland (b-j) a labdarúgó világbajnoki selejtezők 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án.
Kleinheisler László, az angol Declan Rice és Sallai Roland (b-j) a labdarúgó világbajnoki selejtezők 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Lőw Zsolt, a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea másodedzője szerint nem szabad temetni a magyar válogatottat a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatában.

Lőw Zsolt az M1 propagandacsatornának azt követően beszélt a nemzeti együttesről, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány csapata múlt csütörtökön Angliától kapott ki házigazdaként 4-0-ra, majd vasárnap Albániában 1-0-ra.

Lőw, kifejtette: a nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a szenzációs közönség támogatása „extra motivációt adott” a játékosoknak, aminek következtében „abszolút túlteljesített a magyar válogatott”! Ezért nem volt reális az elért siker, ami a csapat esetében a nagyon erős csoportban a portugálok elleni meccsen 3-0-s vereséget, majd a franciák és a németek elleni 1-1-es, illetve 2-2-es döntetlent jelentett.

„Amit most láttunk, az picit talán újra a realitás, valahol itt tartunk. Az angol válogatottól, amely a nyáron Eb-döntőt játszott, benne van a pakliban a vereség, akár ilyen különbséggel is, hiszen akkora differencia van a két csapat között. Az Albániában balszerencsés körülmények között, hajrában kapott góllal elveszített találkozón pedig a döntetlen igazságosabb végeredmény lett volna. De a mai modern labdarúgásban, amikor ráadásul a csapatok között ilyen pici különbség van, nüánszok döntenek. Ezek a nüánszok most az albánok felé billentették a mérleg nyelvét”

– nyilatkozta.

Hozzátette: bár örült a nyári Eb magyar sikereinek, de euforikus hangulatba azért nem került, hogy a magyar labdarúgás mostantól szárnyra kap, és folyamatosan képes felvenni a versenyt a legnagyobb csapatokkal.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek