Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Jobb jegyet ígért a beoltott diákoknak egy tanár Tamásiban

Szét is akarta ültetni a koronavírus ellen beoltott és a védőoltásban nem részesült tanulókat.

Diákok várakoznak egy erre kijelölt osztályteremben, miután beoltották őket a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával a kisvárdai Vári Emil Általános Iskolában 2021. szeptember 3-án.
Diákok várakoznak egy erre kijelölt osztályteremben, miután beoltották őket a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával a kisvárdai Vári Emil Általános Iskolában 2021. szeptember 3-án. Fotó: MTI/Balázs Attila

Panaszt emeltek a szülők Tamásiban a Würtz Ádám Általános Iskola egyik pedagógusa ellen, mert szét akarta ültetni a koronavírus ellen beoltott és a védőoltásban nem részesült tanulókat, akikre megjegyzéseket is tett – írja a Blikk.

A lap a szülők beszámolói nyomán úgy tudja, a biológiatanár közölte diákjaival, hogy az óráin külön kell ülniük a beoltott és beoltatlan tanulóknak, sőt utóbbiaknak „a hátsó padokban van a helyük, nehogy leköhögjék a többieket”.

Egy neve elhallgatását kérő szülő azt is elmondta, hogy a tanár folyamatosan megjegyzésekkel illette a nem beoltott nebulókat, majd később azt is közölte az osztállyal:

akiknek van oltási igazolványuk, azoknak egy érdemjeggyel jobbat ad.

A Blikk kérdezte a történtekről az általános iskola igazgatóját, Gasparics Lászlót, aki azt mondta, hogy „a helyzet már rendeződött”.

„A szülők jelezték nekem, hogy az egyik kollégám kicsit túlzásba esett. Még a hétvégén is kaptam ezzel kapcsolatban üzenetet a Messengeren – mondta a lapnak az intézményvezető, hozzátéve: a tanárt behívta, elbeszélgetett vele, majd szóbeli figyelmeztetésben részesítette, mivel az oltás miatt senkit nem érhet sem előny, sem hátrány.