A kormány szerint több mint 1,4 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a testület vezetője és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. szeptember 7-én.
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a testület vezetője és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. szeptember 7-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Több mint 1,4 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Dömötör Csaba elmondta: nagyon sokan az utolsó napokban adták fel a konzultációs ívet, így azóta további ívek is beérkeztek. Ez azt jelenti, hogy a résztvevők száma tovább emelkedett, 1 millió 423 ezren töltötték ki a kérdőívet. 83 százalékuk a postai visszaküldést választotta, 17 százalékuk az internetes kitöltést.

„A minimálbér 200 ezer forintra emelésével a kitöltők 94 százaléka, a gyermeket nevelő szülők szja-visszatérítésével a válaszadók 95 százaléka ért egyet, a családtámogatások és a munkát terhelő adók alkotmányos védelmében 98 százalékos az egyetértés, a hitelmoratórium meghosszabbítását pedig a résztvevők 91 százaléka támogatja”

– ismertette a megélhetést és a gazdasági ügyeket érintő kérdések eredményeit az államtitkár.

Azt nem említette, hogy a kérdőívek közül hányat töltött ki robot, de a konzultáció meghekkelhetőségét július végén bemutató Tomanovics Gergely azért a Facebookon megosztotta, hogy Orbán Viktor milyen szép köszönőlevelet küldözget minden egyes automatikusan megválaszolt kérdéssor után:

Orbán Viktor a NERbot által generált összes e-mailcímre elküldte a hálálkodó e-mailt, amiért "kitöltöttem" a nemzeti…

Posted by Tomanovics Gergely on Sunday, September 5, 2021

Kapcsolódó hírek