Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Belföld

Magyar Péter: beépített emberek is vannak közöttünk, nem indulunk a megyei közgyűlési listákért

Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

Verseny közben gázolták el Lubics Szilvia hosszútávfutót

A PreVital Szőlőskör 50 kilométeres távján indult Lubics Szilvia ultrafutó, akit Balatonakalinál elütött egy autó. A sportolónő Facebook-oldalán számolt be a történtekről.

„A verseny 35 kilométerében Balatonakali után egyszer csak a „semmiből” egy nagy ütést éreztem hátulról a csípőmön, a következő pillanatban pedig a levegőben voltam”

– emlékezett vissza a baleset pillanatára.

Azt is írta, az aszfaltra érkezett, ahol beverte a fejét, és hirtelen nem tudott megmozdulni sem, el kellett telnie pár másodpercnek, mire felfogta, mi történt.

Elütött egy autó – de jól vagyok! 🙏A PreVital Szőlőskör 50 kilométeres távján indultam, és a verseny 35 kilométerében…

Posted by Lubics Szilvia on Saturday, September 4, 2021

Futótársai – köztük egészségügyi szakemberek is – azonnal a segítségére siettek. Eszméleténél volt, és végtagjait is tudta mozgatni, ami egy kicsit megnyugtatta. A hosszútávfutót a veszprémi kórházba szállították, ahol kiderült, hogy néhány zúzódással és kisebb fejsérüléssel megúszta a balesetet. Azóta már ki is engedték a kórházból.

A baleset azért felvet néhány kérdést, mint Lubics megjegyzi, zenét nem hallgatott, a szabályoknak megfelelően az út jobb oldalán futottak egymás mögött, táblák is figyelmeztették az autósokat, hogy hajtsanak óvatosabban, ennek ellenére – egy jól belátható útszakaszon – megtörtént a baj.

„Aki engem elütött, meg sem tudott állni azonnal, még egy előttem futó srác karjának is nekicsapta a visszapillantó tükrét”

– teszi hozzá, és figyelmeztet: aki nem alkalmas a vezetésre, az inkább ne üljön volán mögé.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!