Halálra gázolt egy embert az Eucharisztikus Kongresszus mikrobusza Budapesten

Sérült mikrobusz az Andrássy úton, miután halálra gázolt egy férfit 2021. szeptember 4-én késő este.
Sérült mikrobusz az Andrássy úton, miután halálra gázolt egy férfit 2021. szeptember 4-én késő este. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Halálra gázoltak egy férfit Budapesten, az Andrássy úton szombat este – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A közlemény szerint a férfi a helyszínen meghalt.

Rendőri helyszínelő sátor az Andrássy úton, ahol egy mikrobusz halálra gázolt egy férfit 2021. szeptember 4-én késő este.

Rendőri helyszínelő sátor az Andrássy úton, ahol egy mikrobusz halálra gázolt egy férfit 2021. szeptember 4-én késő este.Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Baleset-info.hu szerint a gázoló jármű egy olyan mikrobusz volt, amely az Eucharisztikus Kongresszus egyik helyszínére tartott. A baleset az Operaháznál, a Hajós utcai kereszteződésben történt, ahol gyalogosok egy kisebb csoportja a piros jelzés ellenére próbált meg átkelni az úttesten. Egyikük felgyorsította lépteit, de a kisbusz elgázolta. Úgy tudni, az ütközés után a férfi 20 métert repült, életét nem sikerült megmenteni. A BRFK vizsgálja a baleset körülményeit.

Kapcsolódó hírek