Montenegróban fogták el az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt

Montenegróban fogta el augusztus 27-én a podgoricai bűnügyi rendőrség a horvát-magyar állampolgárságú G. Igort, a kábítószer-kereskedő jelenleg kiadatási őrizetben van. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szombaton a police.hu oldalon azt közölte, a napokban a férfi bűntársait is elfogták, akik Magyarországon árulták a kábítószert.

A rendőrség januárban értesült arról, hogy egy férfi nagy mennyiségű marihuánát fog átadni valakinek Budapesten. A gyanú szerint a kábítószert G. Igortól szerezte be. Január 29-én a rendőrök Budapesten elfogták a magyar férfit, aki egy mélygarázsban egy nagy fekete táskában 22 kilogramm marihuánát adott át egy vevőnek. Az elkövetői körhöz köthető járműben további 61 kilogramm marihuána volt.

Szintén G. Igortól szerezte be a kábítószert jelentős mennyiségben V. Gergő és testvére, őket szeptember 1-jén Budapesten fogták el, vevőiket pedig szintén a fővárosban, illetve Diósdon.

A nyomozás megállapította, hogy a jelentős mennyiségű kábítószert egy külön, a deponálásra használt autóban is tárolták. A tárolásra használt autóból öt nagy sporttáskában összesen 27 és fél kilogramm növényi származékot (marihuánát), az elkövetői körhöz köthető ingatlanokban további 750 gramm marihuánát és THC-t tartalmazó olajkoncentrátumot, valamint az azok továbbértékesítéséhez szükséges eszközöket találtak.

A testvérpárt a rendőrség kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítja, kihallgatásuk során nem tudtak olyan jövedelmet igazolni, amely indokolná magas életszínvonalukat. Mindketten bűnügyi őrizetbe kerültek, a nyomozók kezdeményezték a letartóztatásukat.

A rendőrség az akciósorozatával több mint százezer adag, csaknem 300 millió forint értékű kábítószer piacra kerülését akadályozta meg – áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek