Belföld

Azonnal lemondott Orbán minisztere a tegnapi csúfos kudarcuk után

Bulvár

Nyakánál fogva, biztonsági őrök vitték ki Magyar Pétert egy budapesti szórakozóhelyről

Belföld

Magyar Péter kitette az ATV szektásainak nevét, szerinte összejátszhat a csatorna a Megafonnal

Jogerősen elítélték Márki-Zay Pétert, amiért megcsorbította Lázár János becsületét

Márki-Zay „vérlázító koncepciós eljárásnak” nevezte a Szegedi Járásbíróság elsőfokú ítéletét.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke.
Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke.

Jogerősen 200 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta pénteken a Szegedi Törvényszék Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) hódmezővásárhelyi polgármestert, mert a becsület csorbítására alkalmas tényt állított Lázár János fideszes országgyűlési képviselőről. A bíróság nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek a politikust.

Lázár János magánvádlóként azért kezdeményezett eljárást Márki-Zay Péterrel szemben, mert a polgármester 2018 decemberében két építőipari cég, a Szeviép és a K-Art ügyében korrupcióval, bűncselekmény elkövetésével hozta őt összefüggésbe. Lázár a bíróság előtt úgy fogalmazott,

természetesnek tartja, hogy a polgármester kritikával illeti politikai tevékenységét, de ennek vannak határai, nem vádolhatja őt bűncselekmény elkövetésével.

A Hódmezővásárhelyt korábban polgármesterként irányító Lázár János elmondta, ppp-konstrukcióban a K-Art Építészstúdió Kft. építette a helyi Balogh Imsi Sportcsarnokot, és a kiírt közbeszerzésen emellett vállalta a létesítmény 15 éves üzemeltetését. A 2008-as átadást követően gazdasági jellegű vita alakult ki az önkormányzat és a cégcsoport között a vállalkozás által kiállított számlák tartalma miatt, majd az önkormányzat 2011. szeptember 1-jével mondta föl a beruházó céggel a sportcsarnok üzemeltetésére kötött szolgáltatási szerződést.

A tanúként meghallgatott Kendi Imre közölte, a cégcsoport gazdálkodása a vita miatt ellehetetlenült, a K-Art Építészstúdió Kft.-t később fölvásárolták, majd több évvel később végelszámolással megszűnt, a cégcsoport két másik vállalkozását 2013-ban felszámolták.

A tárgyaláson Bakos Éva tanácsvezető bíró iratokat ismertetve közölte, a polgármestert a Szegedi Törvényszék korábban már két másik ügyben is jogerősen elmarasztalta nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt, és akkor 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

A tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, az ügyben a személyiségi jog sérelme állt szemben a véleménynyilvánítás szabadságával. A törvényszék az Alkotmánybíróság korábbi döntéseit alapul véve megállapította, Márki-Zay Péter közérdeklődésére számot tartó kérdésben nyilvánult meg, azonban valótlanul állította, hogy a sportcsarnokot kivitelező cég Lázár János miatt ment csődbe, hiszen azt tulajdonosai értékesítették, és csak 2019-ben szűnt meg végelszámolással. A bíróság a polgármester Szeviéppel kapcsolatos kijelentését Lázár Jánossal szemben megfogalmazott éles kritikaként értékelte.

A törvényszék döntésével – a bűncselekmény elkövetése óta bekövetkezett időmúlásra és a vádlott személyi körülményeire tekintettel – enyhített az első fokon kiszabott 400 ezer forintos pénzbüntetést.

Az ítélet kihirdetését követően Márki-Zay Péter újságíróknak „vérlázító koncepciós eljárásnak” minősítette az ügyben a Szegedi Járásbíróság által hozott elsőfokú ítéletet. Úgy fogalmazott, a törvényszék bár a védelem több indítványának is helyt adott és módosította a tényállást is, „végrehajtotta azt a politikai igényt”, hogy őt bűnösnek mondják ki.

Posted by Márki-Zay Péter on Friday, September 3, 2021

Ez is érdekelhet: Hármas ikreket vár Rúzsa Magdi

Kapcsolódó hírek

Lezuhant egy színész a Vígszínházban, kórházban kezelik

Már mutatja a radar, a következő órákban heves zivatarok csapnak le több járásra

Lázár János maffiamódszerekkel fenyegette meg a Spart

Orbán Viktor nem fogott kezet Márki-Zay Péterrel

Márki-Zay Péter nyíltan melegnek nevezte Vitézy Dávidot

Lázár János tovább tombol a közösségi közlekedésben: az ország és vármegyebérleteken kívül minden más bérlet megszűnik

Lázár János gusztustalan dologgal vádolja Márki-Zay Pétert

Lázár János, miközben a Fidesz éppen Novákot siratta: „Itt a farsang, áll a bál”

Hatott Kubatov uszítása, Lázár János helyett a Mahart vezetőjét gyalázzák a fradisták

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!