Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Belföld

Pánik a Karmelitában, vasárnap egész nap üléseztek Rogánék

Heves zivatarokkal érkezik a hidegfront, és már látszik a következő is

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Viharfelhők Pécs kertváros városrésze felől fotózva 2020. augusztus 31-én.
Fotó: MTI/Sóki Tamás

Heves zivatarok kíséretében érkezik éjszaka egy hidegfront, a meteorológiai szolgálat ezért hétfőre az egész ország területére citromsárga (elsőfokú) figyelmeztetést adott ki a zivatarveszély miatt.

Az előrejelzés szerint hétfőre virradó éjszaka a záporok mellett főleg az Észak-Dunántúlon alakulhatnak ki nagyobb számban zivatarok, de az Északi-középhegység térségében is előfordulhatnak. Átmeneti szünet után délután délnyugat felől ismét várhatók zivatarok, amelyek hétfő estére fokozatosan az ország keleti felére helyeződnek át. A zivatarokat viharos széllökés és intenzív csapadék kísérheti. Hétfőn a leghidegebb órákban 15-20 fok várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul, de délkeleten, keleten 27, 33 fok is lehet.

Kedd reggel, kora délelőtt kelet felé távozik a front, de mögötte még több helyen alakul ki napközben záporeső, elsősorban északkeleten helyenként zivatar. Megélénkül, többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 8 és 16 fok között valószínű. A nappali maximumok 22 és 27 fok között alakulnak.

Szerdán az ország nagyobb részén többnyire erősen felhős időre van kilátás, inkább csak rövidebb napos időszakok várhatók, és elszórtan alakul ki záporeső, néhol esetleg zivatar is lehet. Északnyugaton, nyugaton lehet több, és ott csapadéknak is kisebb az esélye. A leghidegebb órákban 8-15 fok lesz. Napközben 18-24 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön délen több órára kisüt a nap, északon kevesebb lesz a napsütés. Napközben csak néhol fordulhat elő záporeső, majd estétől észak felől növekvő eséllyel alakul ki zápor, zivatar, az Időkép előrejelzése szerint ekkor újabb hidegfront jöhet. A minimumhőmérséklet 6-13, a maximumhőmérséklet 21-26 fok között valószínű.

Most közölte a meteorológia: nem mindennapi, ami történik

A hegyekben már havazik

Kiadták a riasztást: heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

118 éve nem volt ilyen meleg Magyarországon, mint tegnap; megdőltek a rekordok

10-15 fokot zuhan a hőmérséklet, viharok, kiadós eső érkezik a nyári hétvége után