Egy tescós újságon kapott össze Deutsch Tamás és Jakab Péter

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament migrációs állásfoglalásáról, a Képviselői Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én.
Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament migrációs állásfoglalásáról, a Képviselői Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Komoly lavinát indított csütörtökön Orbán Viktor azzal, hogy Facebook-oldalára kiposztolta a nyári olvasmányait. A könyvek között szerepel egy kínai észjárásról szóló kötet is, amely még a teszetosza ellenzék számára is magas labda volt.

Nyári könyvajánló // Books to read this summer

Posted by Orbán Viktor on Thursday, August 19, 2021

A legharsányabban Jakab Péter reagált, aki azzal fenyegette Orbánt, hogy majd a börtönben lesz elég ideje olvasni, addig pedig ajánlja neki a Bibliát.

Jakabot Deutsch Tamás válaszul azzal kezdte cikizni, hogy a Jobbik elnökének egyetlen nyári olvasmánya egy akciós tescós újság.

„A nevük elhallgatását kérő jobbikosok szerint Jakab falta az olvasnivalót: vékony papír, hatalmas fotók, kevés szöveg, óriási tubusos Piros Arany és párizsi leértékelés. Kell ennél több egy talpig miniszterelnök-jelöltnek?”

– humorizált a Fidesz EP-képviselője, de ez sem maradt válasz nélkül.

Jakab azzal vágott vissza, hogy amíg tanárként dolgozott, sokszor meg kellett néznie, hol van éppen akció, különben nem jöttek volna ki a fizetésből, Deutsch meg ugye 30 éve képviselő, így el sem tudja képzelni ezt a helyzetet.

„Ti nyilván nem tudjátok, milyen hónapról hónapra élni, milyen az, amikor egy magyar család kénytelen a tescós újságot olvasni, mert ilyen árak mellett csak az akcióra számíthat, ha már a kormányra nem”

– üzente Jakab Péter Deutsch Tamásnak, és figyelmeztette: hamarosan „fizetni fognak mindenért”.

🤷‍♂️ Deutsch Tamás a minap arról posztolt, hogy Jakab nyári olvasmánya nem más, mint az Akciós TESCO Újság, merthogy…

Posted by Jakab Péter on Saturday, August 21, 2021

Kapcsolódó hírek