Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Modern kertek okoseszközökkel a középpontban

Modern kertek okoseszközökkel a középpontban

Az okostelefonok elterjedésével az életünk egyre nagyobb részére terjed ki az “okos-forradalom”. Lassan már a háztartásunk szinte minden eszközét fel lehet okosítani, hogy aztán később egy-egy applikáció segítségével bármit meg tudjunk oldani a telefonunk segítségével.

Legyen meleg vagy éppen hűvös a házban, mire hazaérsz? Szeretnéd, ha arra ébrednél reggel, hogy a redőny automatikusan felhúzódik napkeltekor, és hasadra süt a nap? Ágyazzon be az ágy magától, mikor kikelsz belőle? Ezek mára megoldható problémák, miért ne nyithatnánk immár a kert irányába is, ahol ugyanúgy hasznát vehetjük az okoseszközöknek, mint az életünk egyéb területein?

Milyen okoseszközökkel számolhatsz a kertben?

Az esőérzékelő szenzorok nagyon sokat lendítettek a kültéri eszközök önállósításán. A Renson pergolák például automatikusan állítják a lamelláikat annak megfelelően, hogy éppen milyen időjárási viszonyok uralkodnak. Emellett több extra funkcióval is felszerelhetőek, mint például a beépített világítás, a hangtechnika vagy a szúnyogháló, így bármelyik kert vagy terasz minden modern kori követelménynek megfelelő éke lehet egy ilyen darab.

Kapható ma már számos olyan robotfűnyíró is, aminél lehetséges az applikáción keresztüli távvezérlés vagy nyomonkövetés, hogy bárhonnan meg tudd nézni, hogy is áll éppen a kerted nyírása.

Mostanra egyes grill- és füstölőtípusok is fel lettek szerelve olyan érzékelőkkel, amik segítségével nem kell a teljes folyamatnál jelen lenned, elég csak egy wifi kapcsolat, hogy a sülő húst körülvevő hőmérsékletet megváltoztathasd.

Energiatakarékosság mindenek előtt

Természetesen felmerül a kérdés, hogy ha telepakoljuk a kertünket ilyen kütyükkel, az mennyire terheli majd a környezetünket és a villanyfogyasztásunkat? Jó hír, hogy ezeket az eszközöket igyekeztek már alapvetően is minél energiahatékonyabbra tervezni, de a legtöbb esetben lehetőség van napelemes kiegészítésre is.

Ilyenek például a Caldera Spas masszázsmedencéi, amik kimagasló hatékonyságú hőszigeteléssel és hővisszanyerő rendszerrel lettek ellátva. Thermotető használata mellett az üzemeltetésük kimondottan gazdaságos.

Szeretnél Te is egy alacsony működési költséggel fenntartható, gazdaságos, ám mégis csúcskategóriás masszázsmedence boldog tulajdonosa lenni? Keresd fel a Caldera Spas weboldalát, és találd meg álmaid jakuzziját!

Egyes napernyők esetében az automata motoros ki-be hajtáson kívül az áramellátással sem kell különösebben bajlódnod, mivel teljes mértékig működtethetőek napelemről. Ezt a technológiát már egyébként a Softub puha falú masszázsmedencék is tudják, ezek is remekül elvannak a saját napelemük áramellátásával.