Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Milyen VPS csomagot érdemes választani?

Milyen VPS csomagot érdemes választani?

Az osztott tárhely nem minden esetben elég. Megesik, hogy túl sok látogató érkezik egy weboldalra, de az is lehet ennek az oka, hogy valamilyen egyedi beállításra, esetleg speciális modulra támad igényed.

A virtuális szerver (VPS) bérlés ilyenkor optimális döntés lehet. Járjuk körül, hogy pontosan miért!

A virtuális szerver bérlésének előnyei

Ha nem áll rendelkezésedre nagy indulótőke, vagy egész egyszerűen csak nem szeretnél egy nagy összeget elkölteni, akkor számodra egyértelműen sokkal jobb választás a bérlés, mint egy fizikai szerver vásárlása. A virtuális szerver bérlése pedig még a fizikai szerver bérlésnél is olcsóbb.

A VPS további előnye a kedvező ára mellett, hogy jól skálázható, a CPU és a memória pedig bővíthető, ehhez egy újraindításra van szükség.

Szükséges a HDD VPS?

Abban az esetben, ha nem csupán egy bemutatkozóoldalad van, hanem egy nagy forgalmú honlapot üzemeltetsz, akkor érdemes HDD VPS csomagot vásárolnod. Az AB Plusz HDD VPS kínálatában nyolc ilyet találsz, s már csak a te személyes igényeid döntik el, hogy melyik az ideális számodra.

A HDD VPS csomagokkal gyors oldalkiszolgálást tudsz biztosítani az ügyfeleidnek, ami több szempontból is kiemelkedő fontossággal bír napjainkban. Az egyik nyilvánvaló ok az, hogy ha túl lassú az oldalad, a látogatók jó eséllyel máshol próbálnak szerencsét – a potenciális vásárlók nem igazán szeretnek várakozni, és a türelmi szint a gyors honlapok megjelenésével egyre csak csökken.

A másik fontos ok az, hogy a keresőkben már rangsorolási tényezőnek számít az, hogy mennyire gyors a weboldalad – ha lassan tölt be, akkor az értékes kifejezésekre nem fogsz megjelenni a Google első oldalán, így bukni fogod az organikus látogatók jelentős részét.

Milyen HDD VPS csomagot érdemes választani?

Mint azt már korábban leírtuk, itt csak az igényeidtől függ, mit rendelsz meg. Ha az AB Plusz mellett teszed le a voksod, tudnod kell, hogy minden csomag tartalmaz 256 MB RAM-ot, 1 db vCPU-t, minimum 10 GB HDD tárhelyet és 1 db fix IP címet.

Az összes csomaghoz tartozik Root SSH hozzáférés, Vmware hypervisor, és választhatsz hozzá operációs rendszert. A fő különbség az, hogy mennyi RAM áll rendelkezésre, e tekintetben 6 GB a felső határ. A másik lényeges differencia a tárhely méretében mutatkozik meg, itt 200 GB HDD a maximum.

Költséghatékony szervert bérelni?

Mivel a vállalkozások jelentős része a saját fizikai szervereiknek csak egy elhanyagolható százalékát használják ki, ezért a válasz az, hogy általában igen. A szervervásárlás rendkívül költséges dolog, több százezer forintba kerül, és akkor még nem beszéltünk a szerver hoszting díjáról.

Ezzel szemben a VPS egy rendkívül költséghatékony megoldásnak bizonyul mindenki számára, aki szeretne dedikált erőforrást, ám a saját szerver vásárlása és üzemeltetése túlságosan költséges számára. A VPS esetében a dedikált erőforrás biztosított mind processzor, memória és tárterület tekintetében, ezzel kizárólag a te szervered tud gazdálkodni.