Babatextil kisokos az érzékeny bőr védelmében

Babatextil kisokos az érzékeny bőr védelmében

A baba születésére várva számos kelléket be kell szereznünk, amelyre a mindennapokban szükségünk lesz. A babaruhákat az első pillanattól kezdve használjuk majd, így ebből is be kell vásárolnunk.

Mivel a textilek közvetlenül érintkeznek a kisbabák bőrével, nagyon fontos, hogy ne irritálják azt. A legkisebb gyerekek bőre rendkívül érzékeny, azért könnyen tüneteket okozhatnak a nem megfelelő anyagok. Épp ezért mindig figyelmesen olvassuk el a babatextilek címkéit, és mindig válasszunk bababarát termékeket.

Milyen babaruhákra lesz szükségünk?

Érdemes a kórházban előre megérdeklődnünk, hogy szükséges-e bevinnünk babaruhát. Van, ahol csupán a hazaútra kell csomagolnunk kisruhákat, mert a kórházi napok alatt kapnak ruhácskát a babák. Vásároljunk olyan ruhadarabokat, amellyel könnyű a baba öltöztetése és vetkőztetése.

Legyen a kisruhák nyaka elég széles vagy patentolható, hogy kényelmesen átbújtathassuk rajta a baba fejét. A lábak között patentos body-k igazán praktikusak, könnyen lecserélhetjük a pici pelenkáját. Igyekezzünk mindig az évszaknak megfelelően öltöztetni a gyerekeket, melegben jól szellőző, hidegben puha, meleg ruhákba.

Mit jelent a bababarát textil?

A különböző textiltermékek a gyártás során különféle kezeléseken mehetnek keresztül. Az alapanyag betakarítása, a színezés, a gyűrődésmentesítés során bizony vegyi anyagokkal is átitatódhatnak. Különösen fontos, hogy a kisbabák bőrével érintkező textilek ne tartalmazzanak bőrirritációt okozó anyagokat.

Az ÖKO-TEX minősítés a ruhácskák címkéjén biztosítékot jelent arra, hogy bababarát textillel van dolgod. A Happy Baby Box babaruhái közül nyugodt szívvel válogathatsz. Az ÖKO-TEX ruhák ugyanis még a legszenzitívebb babák esetében sem okoznak bőrtüneteket. Érdemes a mosószert és az öblítőt is ugyanilyen körültekintően megválasztani.

Vásároljunk természetes alapanyagú ruhákat

A felnőttek esetében is igaz, hogy minél természetesebb összetételű egy ruhadarab, annál kellemesebb viselni. Ez a babákra hatványozottan igaz. Minden évszakban találhatunk olyan növényi alapanyagú kisruhát, amely kényelmes a kicsiknek.

A pamut a maga természetességével és könnyű kezelhetőségével mindig jó választás. A lenvászon jól szellőzik, nyáron nem izzadnak bele a kicsik. A bambusz textilek négyévszakos használatra is alkalmasak, hiszen télen fűtenek, nyáron hűtenek.

A babaszoba textiljeit is válogassuk meg

Nem csak a babaruhák érintkeznek közvetlenül a babák bőrével, hanem a szobájukban, az ágyukban, a babakocsiban lévő textilek is. Épp ezért fontos, hogy az ágyneműket, a babatakarókat, sőt még a zsebes és egyéb textiltárolókat is jól megválogassuk.

Igyekezzünk a babaszobát is biztonságos anyagokkal berendezni. Terítsünk textilpelenkát minden olyan felületre, ahová az újszülöttet letesszük. Így biztosítható a kellemes és higiénikus környezet a legkisebb gyerekek számára.

Kapcsolódó hírek