Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Vörös riasztás után jönnek a viharok, 15-20 fokos lehűlés várható – mutatjuk az előrejelzést

Vörös riasztás után jönnek a viharok, 15-20 fokos lehűlés várható – mutatjuk az előrejelzést
Fotó: MTI/Komka Péter

A hőség tetőzése miatt a legmagasabb, vörös riasztást adta ki több megyére hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Este viharos széllel hidegfront érkezik, 15-20 fokot is hűlhet az idő.

Az előrejelzés szerint ma még 30-39 fok között alakulnak majd a csúcsértékek, a Fertő-tó térségében és az északi határnál lesznek az alacsonyabb, a Dél-Alföldön a magasabb értékek. A napi középhőmérséklet sok helyen alakul 26, 27, főként délen 28, 29 fok felett. Emiatt Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyére harmadfokú figyelmeztetést adtak ki.

hoseg-figyelmeztetes

Forrás: met.hu

A hőség miatt Baranya, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A nap második felében nyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat. Az Időkép.hu azt írja, a front már késő délután elérheti a nyugati tájakat, a keleti határra kedd hajnalban ér el. Erős, viharos szélre, viharokra kell számítani.

A hidegfront kisöpri a hőséget, az északnyugati tájakon rövid idő alatt akár 15-20 fokot is visszaeshet a hőmérséklet, hajnalra nyugaton nagy területen 20 fok alá, néhol 15 fok közelébe hűl a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére a felhőszakadás veszélye miatt is adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten