Kósa Lajos szerint a Pegasus-botrány csak „sorosista habverés”

Kocsis Máté, Orbán Viktor és Kósa Lajos érkeznek a frakcióülésre 2021. június 16-án.
Kocsis Máté, Orbán Viktor és Kósa Lajos érkeznek a frakcióülésre 2021. június 16-án. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Facebook-oldalán reagált Kósa Lajos arra a hírre, mely szerint három ellenzéki képviselő a Honvédelmi és rendészeti bizottság rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte nála, de ő „a füle botját sem mozdította”.

Vadai Ágnes, Harangozó Tamás és Lukács László szerint Kósa sunnyog, így Kövér Lászlónak írtak levelet, hogy a magyar parlamentarizmus „maradék tekintélyének megóvása érdekében” szólítsa fel Kósa Lajost a bizottság ülésének mielőbbi összehívására.

A Fidesz országgyűlési képviselője a Facebook-bejegyzésében most azt állítja: a parlament házszabálya világosan meghatározza a bizottság összehívásának alaki és tartalmi követelményeit, hozzá pedig – az előírt kettő helyett – csak egy ilyen kérelem futott be! Meg aztán nyári szünet is van, így egy ilyen esetleges kérelem határidejének számítása az őszi ülésszak első napjától, szeptember 1-jétől kezdődik.

Kósa ezután összegzésében furcsa ármánykodást vizionál, természetesen az ellenzék részéről:

„Az egész habverés egyedül arra jó, azzal kísérletezik, hogy életet leheljen a sorosista szervezetek által gerjesztett, de azóta kifulladt, úgynevezett Pegasus-ügyben. Na, ilyenkor szokták azt kiabálni a B-középben, hogy nagyon gyenge, csak markánsabb megfogalmazással”

– zárta okfejtését bravúros focihasonlattal Kósa.

Ha már foci, Kósa Lajos szombaton is kint volt csapata, a DVSC meccsén, amelyről a félidőben és a mérkőzés végén is tudósított:

Furcsa egy meccs volt. Ha úgy tetszik, vesztettünk két pontot, ha úgy tetszik, mentettünk egyet. Három gólt…

Posted by Kósa Lajos on Saturday, August 14, 2021

Kapcsolódó hírek