Homofób posztokat tett közzé a Vöröskereszt fideszes igazgatója

Homofób posztokat tett közzé a Vöröskereszt fideszes igazgatója
Fotó: Youtube/InfoTV

Nyíltan melegellenes bejegyzések szerepeltek Baráth Gábor, a Magyar Vöröskereszt Vas- és Veszprém megyei igazgatójának Facebook-oldalán, vette észre Telex.

Baráth – aki fideszes önkormányzati képviselőként is tevékenykedik – egyik homofób posztjában egy Hofi Géza-poént idézett fel: „Volt, amikor büntették a buziságot, aztán már csak ejnye-bejnye volt. Nos, én nem akarom megvárni, amíg kötelezővé teszik”, és úgy kommentálta: „jól haladunk pedig”.

Akadt még az üzenőfalán olyan, általa írt bejegyzés, amely azt kifogásolta, hogy az Egyesült Államok lehetővé akarja tenni, hogy a férfin és nőn kívül harmadik nem is bekerülhessen az útlevelekbe; illetve „gratulált” egy nagymamának, aki szerint a gyerekekre is „megpróbálják ráerőltetni ezt a mocskot”.

A Magyar Vöröskereszt a Telex megkeresésére azt közölte, elhatárolódnak a homofób vezetőjük bejegyzéseitől. Azt írták, ezek a posztok Baráth Gábor magánvéleményét tükrözik, és a szervezet „semmilyen kirekesztő és megkülönböztető álláspontot nem tart elfogadhatónak”. Azt is hozzátették, hogy Baráth a botrány hatására törölte a bejegyzéseket, és majd emlékeztetni fogják az etikai kódexükben foglaltakra, valamint azok betartására.

Kapcsolódó hírek