Jön az újabb hőhullám, visszatér a 37 fok napokon belül

Hiányzott már az aszfaltolvasztó forróság.

A Nemzeti Sport napilapot olvassa egy félmeztelen, fején vizes törölközőt viselő férfi a kánikulában a margitszigeti zenélő szökőkút mellett 2017. augusztus 3-án.
A Nemzeti Sport napilapot olvassa egy félmeztelen, fején vizes törölközőt viselő férfi a kánikulában a margitszigeti zenélő szökőkút mellett 2017. augusztus 3-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Rákapcsol a felmelegedés a hét második felében, dél felől forró levegő áramlik térségünkbe, aminek hatására ismét nyújtózkodhat a hőmérő.

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint csütörtökön is már a napsütésé lesz a főszerep, egy-egy gyenge zápor fordulhat csak elő helyenként, illetve felélénkülhet az északias szél. A legmelegebb órákban 27-32 fokot mérhetünk.

Péntek délután a nyugati tájakon élők erősebb gomolyfelhő-képződést tapasztalhatnak, egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Nyugaton már déliesre vált az áramlás, de gyenge, mérsékelt lesz a szél, 28-34 fokos csúcshőmérséklet várható.

Az időjárásportál szerint északon, északnyugaton fordulhat elő némi csapadék, helyenként égzengés, de egyre fülledtebbé válik az idő. Mindenütt 30 fok feletti maximumok várhatók,

szombaton 30-35, vasárnap már 36-37 fokra készülhetünk.

A szakemberek nagyon erős, sőt, extrém erős UV-sugárzásra figyelmeztetnek, kerüljük a tűző napsütést a legforróbb időszakokban.

Kapcsolódó hírek