Fegyveres őrök gyűrtek le egy vascsővel hadonászó férfit a Liszt Ferenc reptéren

A SkyCourt váró a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján 2019. március 12-én. Az előtérben a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság repülőgépe, a háttérben az airBaltic lett légitársaság CS300 típusú gépe.
A SkyCourt váró a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján 2019. március 12-én. Az előtérben a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság repülőgépe, a háttérben az airBaltic lett légitársaság CS300 típusú gépe. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Egy őrbódéra felmászva átugrott a Liszt Ferenc Repülőtér kerítésén egy férfi hétfő este negyed nyolc körül, majd rángatni kezdte a védelmi berendezést – számolt be az esetről a rendőrség honlapja.

Mint írták, a reptér fegyveres biztonsági őrei azonnal a helyszínen termettek, azonban a betolakodó nem fogadta őket szívélyesen: agresszíven lépett fel velük szemben, és egy fémrúddal hadonászni kezdett.

A zavart állapotban lévő férfit végül „testi kényszerrel” sikerült ártalmatlanná tenni, majd megbilincselték.

A 35 éves támadóhoz mentőt hívtak, elsőként a reptér mentőszolgálata látta el. Időközben kiderült, hogy vele szemben a XVII. kerületi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása miatt büntetőeljárást folytat. A férfit az Országos Mentőszolgálat munkatársai rendőrjárőrök kíséretében kórházba vitték.

Kapcsolódó hírek