Leszakadt az ég Esztergomban, teljesen elöntötte a várost a víz – fotók, videók

Orosházán egy horgászház tetejét szakította le a szél, és Hajdú-Biharban is a vihar pusztított.

Gyalogos a felhőszakadás miatt felgyülemlett esővízben, az esztergomi Széchenyi téren 2021. augusztus 5-én.
Gyalogos a felhőszakadás miatt felgyülemlett esővízben, az esztergomi Széchenyi téren 2021. augusztus 5-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hatalmas mennyiségű eső zúdult le csütörtökön Esztergomban, egyes helyeken lehetetlen a közlekedés, annyira meglepte a várost a villámárvíz.

Gyalogos a felhőszakadás miatt felgyülemlett esővízben Esztergom belvárosában 2021. augusztus 5-én.

Gyalogos a felhőszakadás miatt felgyülemlett esővízben Esztergom belvárosában 2021. augusztus 5-én.Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Csütörtökre zivatarok és felhőszakadás miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom megyére is. A Kemma.hu azt írja, kitartóan esik is reggel óta megyeszerte, Esztergomot pedig szó szerint elöntötte a víz.

Máshol sem egyszerű

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt írja, jelenleg is több helyen dolgoznak a tűzoltók az országban a heves zivatarok okozta károk miatt.

Országszerte több mint száz riasztást kaptak, jellemzően leszakadt faágak, kidőlt fák miatt. A legtöbbször Békés és Csongrád-Csanád megyében kérték a tűzoltók segítségét, de számos bejelentést kaptak Hajdú-Bihar megyéből is.

Orosházán egy horgászház tetejét szakította le a szél, míg a Hajdú-Bihar megyei Komádiban több ház teteje is megrongálódott a viharos erejű szélben.

Békés és Csongrád-Csanád megyében több településen átmenetileg áramkimaradás is volt, de mostanra helyreállt a szolgáltatás.

Estére megszűnhetnek a zivatarok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök kora esti veszélyjelzésében azt írta: este már inkább csak az Alföld és Északi-középhegység keleti területein fordulhatnak elő zivatarok, késő este pedig megszűnnek, illetve kivonulnak az országból. A legvalószínűbb kísérőjelenség az intenzív csapadék lesz, de jégeső és átmeneti szélerősödés, esetleg viharos lökés sem zárható ki.

Péntek napközben (főként délután) az északkeleti megyékben, illetve a Dunántúl északi és középső tájain alakulhat ki elszórt jelleggel zivatar, de ezek erőssége már jóval elmarad a csütörtökitől – jegyezték meg.

Kapcsolódó hírek