Már 5,5 milliót is elkérnek egy zsebkendőnyi garázsért

A járványhelyzet miatt megnőtt az autóhasználat, és ha marad a tendencia, még tovább nőhet a kereslet.

Már 5,5 milliót is elkérnek egy zsebkendőnyi garázsért
Fotó: Pixabay/Antranias

Rettentően felmentek a garázsok árai Magyarországon, az Mfor.hu az Otthon Centrum összesítése nyomán azt írja:

Buda frekventáltabb részein péládul már 5-5,5 millióért mennek, de hasonló árakat lehet tapasztalni a belvárosi kerületekben is.

Az új lakások terén népszerű XI. és XIII. kerületekben az átlag 4,2-4,3 millió forint, de ez középérték: mindkét kerület külső részein – ahol bőven akad parkolóhely – ennél olcsóbb, de a városrész centrumában inkább az 5 millió forint feletti ár a jellemző. A külső pesti kerületekben sem sokkal marad 5 millió forint alatt az ár.

Az adatok alapján a vidéki nagyvárosokban is annyiba kerül egy garázs, mint egy nem túl rongyrázós, alsó kategóriás autó:

3-4 millióért hirdetik a garázsokat, a régióközpontokban viszont ennél többért: Debrecenben 4-5 millióért, Szegeden és Székesfehérváron átlagosan 4,7 millióért mennek a kocsibeállók.

Az Mfor.hu értékelése szerint attól sem kell tartani, hogy bezuhannak a garázsárak, sőt, az Otthon Centrum hálózatában értékesített garázsok ára minimálisan 1-5 százalékkal nőtt 2021-ben. Emellett a járványhelyzet miatt megnőtt az autóhasználat, ha marad ez a tendencia, tovább nőhet a garázsok iránti kereslet.

Ezek is érdekelhetnek