Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Világháborús bombát hatástalanítanak ma Angyalföldön

Egy Reitter Ferenc utcai építkezésen került elő.

Második világháborús bomba a XIII. kerületi Reitter Ferenc utcában egy építkezésen a hatástalanítás napján, 2021. július 29-én.
Második világháborús bomba a XIII. kerületi Reitter Ferenc utcában egy építkezésen a hatástalanítás napján, 2021. július 29-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Második világháborús bombát hatástalanítanak ma Angyalföldön, a Reitter Ferenc utcában. A környéken jelentős korlátozásokra kell készülni, ami közösségi közlekedés több járatát is érinti.

Egy 500 kilogrammos, második világháborús légibomba került elő szerdán egy zárt építési területen, földmunkák közben. A robbanótest élesített gyújtószerkezeteit a helyszínen kell hatástalanítani. A tűzszerészek várhatóan délelőtt kezdik meg a műveletet, amelynek idejére a környéket mintegy 500 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a robbanótestet a XIII. kerületi Reitter Ferenc utca 144. alatti építkezésen találták. A tűzszerészeti munkálatok idejére a rendőrség reggel 7 órától várhatóan 13 óráig kiüríti a Béke utca, a Tahi utca, a Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet.