Világháborús bombát hatástalanítanak ma Angyalföldön

Egy Reitter Ferenc utcai építkezésen került elő.

Második világháborús bomba a XIII. kerületi Reitter Ferenc utcában egy építkezésen a hatástalanítás napján, 2021. július 29-én.
Második világháborús bomba a XIII. kerületi Reitter Ferenc utcában egy építkezésen a hatástalanítás napján, 2021. július 29-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Második világháborús bombát hatástalanítanak ma Angyalföldön, a Reitter Ferenc utcában. A környéken jelentős korlátozásokra kell készülni, ami közösségi közlekedés több járatát is érinti.

Egy 500 kilogrammos, második világháborús légibomba került elő szerdán egy zárt építési területen, földmunkák közben. A robbanótest élesített gyújtószerkezeteit a helyszínen kell hatástalanítani. A tűzszerészek várhatóan délelőtt kezdik meg a műveletet, amelynek idejére a környéket mintegy 500 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a robbanótestet a XIII. kerületi Reitter Ferenc utca 144. alatti építkezésen találták. A tűzszerészeti munkálatok idejére a rendőrség reggel 7 órától várhatóan 13 óráig kiüríti a Béke utca, a Tahi utca, a Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet.

Kapcsolódó hírek