Mostantól név szerint jelenteni fogják azokat az időseket, akik nincsenek beoltva

Borda Ferenc főorvos Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát ad be egy férfinek a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján Kecskeméten 2021. március 27-én.
Borda Ferenc főorvos Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát ad be egy férfinek a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján Kecskeméten 2021. március 27-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Ezentúl jelenteni kell azokról a 60 év fölötti magyar állampolgárokról, akik még nem kapták meg a koronavírus elleni védőoltást – vette észre a Blikk a friss Magyar Közlönyben.

A kormányrendelet úgy fogalmaz:

„Azon 60. életévüket betöltött magyar állampolgárokról, akik magyarországi lakcímmel és Társadalombiztosítási Azonosító Jellel rendelkeznek, azonban a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltásban nem részesültek, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő heti rendszerességgel tájékoztatást nyújt a fővárosi és megyei kormányhivatalokat irányító miniszter, valamint az érintett személy háziorvosa részére.”

Az indoklás szerint ez a jelentés a védőoltás beadásának elősegítését célozza, és tartalmazza az érintett személy egészségbiztosítási nyilvántartásban rögzített nevét, lakcímadatait, valamint Társadalombiztosítási Azonosító Jelét.

Kapcsolódó hírek